Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008

ΟΣΦΠ - ΠΑΟ: Pre game post

Οριστικά χωρίς Μάτος & Μόρρις ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει απόψε στις 7:00 (ΝΕΤ) τον ΟΣΦΠ στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Από την πλευρά τους οι ερυθρόλευκοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Λεντέσμα & Στολτίδη. Σημαντικές οι απουσίες για τις άμυνες και των δύο ομάδων. Την ιστορία όμως την γράφουν οι παρόντες κι όχι αυτοί που απουσιάζουν. Τις θέσεις των Μάτος & Μόρρις θα πάρουν αντοίστιχα οι Σιμάο & Σαριέγκι ενώ αυτές των Λεντέσμα & Στολτίδη οι Μενδρινός & Κατσικογιάννης. Βέβαια μπορεί να έχουμε κι εκπλήξεις (το συνηθίζει ο Πεσέιρο).
Ο ΠΑΟ, εκτιμώ, θα παίξει με σύστημα 4-4-2, με τερματοφύλακα τον Μάλαρτζ και:
  • Άμυνα: Νίλσον, Γκούμα, Σαριέγκι, Σέριτς
  • Κέντρο: Τζιόλη, Σιμάο, Καραγκούνη, Ίβανσιτς
  • Επίθεση: Σαλπιγγίδη, Εντόι
Είναι ίσως η καλύτερη δυνατή ενδεκάδα αν και με προβληματίζει η αλλαγή του Παπαδόπουλου με τον Εντόι στην επίθεση. Ο Έλληνας επιθετικός είναι έμπειρος στα ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων και πιθανώς να βοηθούσε περισσότερο αν ξεκινούσε βασικός.
Αυτά τα ματς είναι όμως πιο πολύ παιχνίδια ψυχολογίας και πάθους για τη νίκη, έτσι κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Ωστόσο, κρίνοντας από την εικόνα των δύο ομάδων ως τώρα, πιο πιθανό αποτέλεσμα φαντάζει το Χ. Στη συνέχεια έχει ένα προβάδισμα η νίκη του ΟΣΦΠ -κυρίως λόγω έδρας- κι ακολουθεί με τις λιγότερες πιθανότητες η νίκη του ΠΑΟ.
Σπουδαίο παιχνίδι δεν θα δούμε. Έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που το ντέρμπι ήταν διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Θα είναι ένα παιχνίδι τακτικής & υπομονής όπου οι ατομικές ενέργειες (αν υπάρξουν) των παικτών θα κάνουν τη διαφορά. Επειδή όμως η μπάλα δεν είναι μόνο στατιστική & μελέτη των ματς του παρελθόντος, πιστεύω ότι το τριφύλλι θα κάνει την έκπληξη όπως και πέρσι που το είχαμε ξεγραμένο και νίκησε μέσα-έξω τους γαύρους. Με άλλα λόγια: ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΠΑΝΑΘΑ!