Το ευχαριστήριο

Το post αυτό είναι της "Πεταλούδας" (νέα guest-writer στον Μαγικό Αυλό).
Είδα στον ύπνο μου πως επισκέφθηκα τον Παράδεισο κ ένας άγγελος ανέλαβε να με ξεναγήσει. Περπατούσαμε δίπλα δίπλα σε μια τεράστια αίθουσα γεμάτη με αγγέλους. Ο άγγελος οδηγός μου σταμάτησε μπροστά στον πρώτο σταθμό εργασίας κ είπε: "Αυτό είναι το τμήμα Παραλαβής.Εδώ παραλαμβάνουμε όλες τις αιτήσεις που φθάνουν στον Θεό με τη μορφή προσευχής". Κοίταξα γύρω-γύρω στο χώρο.Έσφυζε από κίνηση με τόσο πολλούς αγγέλους να βγάζουν κ να ταξινομούν αιτήσεις γραμμένες σε ογκώδεις στοίβες από χαρτιά κ σημειώματα,από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Μετά προχωρήσαμε σε ένα μακρύ διάδρομο μέχρι που φτάσαμε στο δεύτερο σταθμό.Ο άγγελος μου είπε:"Αυτό είναι το τμήμα Συσκευασίας κ Παράδοσης.Εδώ οι χαρές κ οι ευχές που έχουν ζητηθεί προωθούνται κ παραδίδονται σ' αυτούς που τις ζήτησαν".Πρόσεξα κ πάλι πόση κίνηση είχε κ εδώ.Αμέτρητοι άγγελοι πηγαινοέρχονταν δουλεύοντας σκληρά, αφού τόσες πολλές επιθυμίες είχαν ζητηθεί κ συσκευάζονταν για να παραδοθούν στη γη.
Τέλος, στην άκρη ενός μακριού διάδρομου σταματήσαμε στην πόρτα ενός πολύ μικρού σταθμού.Προς μεγάλη μου έκπληξη μόνο ένας άγγελος καθόταν εκεί χωρίς να κάνει ουσιαστικά τίποτα. "Αυτό είναι το τμήμα των Ευχαριστιών"μου είπε σιγανά ο φίλος άγγελος μου.'Εδειχνε λίγο ντροπιασμένος."Πως γίνεται αυτό?Δεν υπάρχει δουλειά εδώ?ρώτησα."Είναι λυπηρό"αναστέναξε ο άγγελος."Αφού παραλάβουν τις χαρές τους οι άνθρωποι πολύ λίγοι στέλνουν ευχαριστήρια"."Πως μπορεί κάποιος να ευχαριστήσει τον Θεό για τις ευλογίες που παρέλαβε?"ρώτησα πάλι."Πολύ απλά"απάντησε."Χρειάζεται μόνο να πεις :Ευχαριστώ Θεέ μου!!".
"Αν έχεις τρόφιμα στο ψυγείο σου, ρούχα στην πλάτη σου, μια στέγη πάνω απ' το κεφάλι σου κ ένα μέρος για να κοιμηθείς είσαι πλουσιότερος από το 75% αυτού του κόσμου.Αν έχεις χρήματα στην τράπεζα,στο πορτοφόλι σου κ λίγα κέρματα σ' ένα πιατάκι είσαι στο 8% των ανθρώπων που ευημερούν.Αν ξύπνησες σήμερα το πρωί με περισσότερη υγεία από ότι αρρώστια,είσαι πιο ευλογημένος από όσους δεν θα επιζήσουν καν ως αυτή τη μέρα.Αν ποτέ δε β΄΄ιωσες την εμπειρία του φόβου του πολέμου της μοναξιάς της φυλακής,της αγωνίας του βασανισμού κ της σουβλιάς της πείνας είσαι μπροστά από 700 εκατομ. ανθρώπους αυτής της γης.Αν μπορείς να προσευχηθείς σε ένα ναό χωρίς το φόβο της επίθεσης,της σύλληψης ή της εκτέλεσης θα σε ζηλεύουν σίγουρα περίπου 3δισεκατομ. άνθρωποι στον κόσμο.Αν οι γονείς σου είναι ακόμη ζωντανοί κ είναι ακόμα παντρεμένοι είσαι σπάνιος.Αν μπορείς να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά κ να χαμογελάς δεν είσαι κανόνας είσαι η εξαίρεση για όλους όσους ζουν μέσα στην αμφιβολία κ στην απόγνωση.Κ αν διαβάζεις τώρα αυτό το μήνυμα μόλις έλαβες μια διπλή ευλογία γιατί σου το έδωσε κάποιος που σ'αγαπάει κ γιατί είσαι πιο τυχερός από 2δισεκατομ. ανθρώπους που δεν ξέρουν καν να διαβάζουν."
Κατάλαβα. Και τώρα τι να κάνω?Πως μπορώ να αρχίσω?" "Να πεις καλημέρα"μου χαμογέλασε ο άγγελος μου,"να μετρήσεις τις ευλογίες σου κ να περάσεις αυτό το μήνυμα κ σε άλλους ανθρώπους για να τους θυμίσεις πόσο ευλογημένοι είναι... Και μη ξεχάσεις να στείλεις το ευχαριστήριο σου..."

Διαβάστε επίσης:

Τέννεσι Ουίλιαμς - Γυάλινος κόσμος (απόσπασμα)