Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Διαφορά τιμής στο Carrefour

Οι οδηγίες που βλέπεται υπάρχουν κολλημένες στα ταμεία του συγκεκριμένου supermarket (φυσικά δεν είναι ορατό στους πελάτες). Εντάξει λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε ότι μας κλέβουν στα μεγάλα supermarket με αυτό τον τρόπο. Το θέμα όμως είναι πως αντιδράς όταν το καταλαβαίνεις. Εγώ έτυχε να το καταλάβω όταν σε "Μασούτη" της περιοχής μου, ανάμεσα στα άλλα προϊόντα που αγόρασα, ήταν ένα πακέτο τσίχλες, το οποίο πήρα τελευταίο (καθώς είναι δίπλα στο ταμείο) και η υπάλληλος το πέρασε πρώτο. Η διαφορά τιμής ραφιού και ταμείου ήταν 4 λεπτά.
Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πόσο απατεώνες είναι. Στη συνέχεια όμως δεν έδωσα και πολύ σημασία. Θεώρησα ότι ήταν χάσιμο χρόνου να κάθομαι να ασχολούμαι με ένα πακέτο τσίχλες.
Μεγάλο λάθος μου. Πόσα άραγε να βγάζουν με αυτό το κόλπο τα supermarket; Υποψιάζομαι πολλά λεφτά... Αυτό όμως που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι σου συμπεριφέρονται λες και είσαι μαλάκας. Εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν δίνουμε σημασία σε τέτοια θέματα μιας και είμαστε και large τύποι (τρομάρα μας!).
Από τότε, δεν πήγα ξανά σε supermarket "Μασούτη". Είναι κι αυτό μια αντίδραση, ίσως η καλύτερη...
ΥΓ: Μ' αρέσει που έγραψαν στο τέλος και "εκ της διευθύνσεως"...