Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση

Διαβάζω στο ολοκαίνουργιο site της Π. Ε. Κ.:
Ανακοινώνεται ότι με πρωτοβουλία φιλάθλων και παλαιών αθλητών του Παναθηναϊκού και με συντονιστή τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο δρομολογήθηκε η «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» με όραμα έναν Παναθηναϊκό πολυμετοχικό, ενιαίο και αδιαίρετο, έναν Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή σε όλα τα αθλήματα, παράδειγμα λειτουργίας και συνεισφοράς στην Ελληνική κοινωνία.
Μπαίνοντας στον δεύτερο αιώνα της ζωής και της λειτουργίας του Παναθηναϊκού η σημερινή κατάσταση διάσπασης, διχόνοιας και απαξίωσης (πλην του μπάσκετ και λίγων άλλων εξαιρέσεων) που επικρατεί στο Σύλλογό μας δεν είναι πλέον ανεκτή από κανένα πραγματικό Παναθηναϊκό.
Στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει χάσει την ηγετική της θέση στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή της ταυτότητα και την υποστήριξη των φιλάθλων της και ο «Σύλλογος μεγάλος» γίνεται πλέον επικίνδυνα μικρός.
Νοιώθουμε ευγνωμοσύνη στην οικογένεια Βαρδινογιάννη για την παρελθούσα και συνεχιζόμενη προσφορά τους στον Παναθηναϊκό, όμως με μεγάλο σεβασμό τους λέμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν τους ανήκει. Ο Παναθηναϊκός ανήκε, ανήκει και θα ανήκει πάντα στους φιλάθλους και τους αθλητές του και κανένας προσωρινός διαχειριστής δεν μπορεί να αποκτήσει δικαίωμα κυριότητος. Στον Παναθηναϊκό που ονειρευόμαστε ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης δικαιούται και πρέπει (αν το θέλει) να έχει σημαντικό ρόλο, αλλά δεν μπορεί πλέον να θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός είναι δικός του χωρίς έλεγχο, χωρίς αμφισβήτηση και χωρίς την δυνατότητα προσφοράς γνώσης και χρημάτων και από εμάς, τους υπόλοιπους φιλάθλους και πρώην αθλητές του Παναθηναϊκού.[...]
Τι είναι αυτή η Π. Ε. Κ.; Είναι πράγματι μια ενωτική κίνηση με μεγάλη δυναμική που θα εκτοξεύσει τον ΠΑΟ σε νέα ύψη; Είναι μια φούσκα που θα σκάσει; Είναι διαφημιστικό τέχνασμα του Βγενόπουλου; Θα είμαι αισιόδοξος και καλόπιστος και θα πιστέψω ότι τα κίνητρα είναι αγνά & Παναθηναϊκά. Μακάρι να βγει κάτι καλό από αυτό. Ένας πολυμετοχικός ΠΑΟ θα είναι πιο δυνατός και πιο ανεξάρτητος από μικροπολιτικές και "οικογενειακά" συμφέροντα. Θα πρέπει να διευκρινιστεί, όμως, ότι ο Βγενόπουλος είναι αντιπρόεδρος (δηλ. στέλεχος) της Marfin και όχι ιδιοκτήτης της και ότι επιχείρησε ανεπιτυχώς να αγοράσει τη τράπεζα Πειραιώς (η οποία είναι συμφερόντων Ομίλου Βαρδινογιάννη). Οφείλουμε όμως να τονίσουμε ότι είναι ένα εξαίρετος manager (σύμφωνα με τους ειδικούς) που έχει καταφέρει να αγοράσει σχεδόν όλη την Ελλάδα (για λογαριασμό της Marfin Investment Group).
Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αυριανή πρώτη συνέντευξη τύπου της Π. Ε. Κ....

Διαβάστε επίσης:

Τέννεσι Ουίλιαμς - Γυάλινος κόσμος (απόσπασμα)