Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

Χριστόδουλος, Blackwater, Έχει Γούστο & Τρίφωνο

Μπορεί να μη συμφωνώ με αυτά που εκπροσωπεί ο Χριστόδουλος (δηλ. πλουτισμός μέσω εκμετάλλευσης της ανάγκης πίστης των ανθρώπων σε ένα ανώτερο ον) αλλά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει τον συμπονώ. Τ’ άλλα κοράκια όμως δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Δεν έχουν τον θεό τους (φτηνό λογοπαίγνιο, προσπεράστε…). Φυσικά εννοώ τους άλλους αρχι-παπάδες (sorry, δεν γνωρίζω την ορολογία των βαθμίδων ιεροσύνης τους). Έσπευσαν να αρχίσουν τα μαλλιοτραβήγματα για το ποιος θα τον διαδεχθεί. Δεν θα μείνει στρινγκ για στρινγκ στη θέση του εκεί μέσα! Και μετά μου λένε για πνευματικότητα… Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία και ό,τι αυτή συνεπάγεται (δόξα, χρήμα κτλ). Ούτε ο Βενιζέλος δεν έκανε έτσι...

Παράλληλα διάβασα στο site του Εξάντα ότι οι μισθοφόροι της "Blackwater", δολοφονούν αμάχους στο Ιράκ:
Το FBI επιφορτίστηκε να συνεχίσει την έρευνα που άρχισε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την "εταιρεία ασφάλειας φυσικών προσώπων που φρουρεί το αμερικανικό διπλωματικό προσωπικό" στο Ιράκ, την εταιρεία παροχής υπηρεσιών πολέμου και μισθοφόρων, "Blackwater". Η έρευνα επιχειρεί να διαλευκανθούν οι καταγγελίες, ότι υπάλληλοι της "Blackwater" ενέχονται σε 200 περιπτώσεις χρήσεως όπλων στο Ιράκ από το 2005. Συγκεκριμένα Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων με πόρισμα κατέληξε ότι στο 80% των περιστατικών μέλη της ανωτέρω εταιρείας άνοιξαν πρώτοι πυρ... "Το Ιράκ, θα επανεξετάσει το καθεστώς όλων των ξένων εταιριών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στο Ιράκ, μετά από αιματηρό επεισόδιο στη Βαγδάτη κατά το οποίο σκοτώθηκαν οχτώ ιρακινοί πολίτες", ανακοίνωσε η ιρακινή κυβέρνηση από τις 18/9. Στην ανακοίνωση, προστίθεται ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει την απόφαση του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών να απαγορεύσει τη λειτουργία της αμερικανικής ιδιωτικής εταιρίας Blackwater, η οποία παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας στην αμερικανική πρεσβεία και τους διπλωμάτες της και να διεξαγάγει αμέσως έρευνα για το επεισόδιο αυτό.

Επίσης το mediablog κάθεται και διαβάζει τους τίτλους τέλους της εκπομπής "Έχει Γούστο" (με την Μπήλιω Τσουκαλά, κάθε μέρα 16:00-18:00, ΝΕΤ). Συμπαθητική η εκπομπή, λίγο αντιπαθής η παρουσιάστρια, βλέπεται πάντως:
Από τα ωραία της ΕΤ1. Στους τίτλους τέλους του "Έχει Γούστο" υπάρχει μέχρι και ειδικότητα "Υπεύθυνο κλιματισμού". Έχει γούστο το δημόσιο…

Τέλος, ψάχνοντας για ένα τραγούδι που δεν ξέρω τίτλο ή ερμηνευτή (λέει μια στιγμή κάτι σαν "Βάρντα γερέ", κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη) έπεσα πάνω στο single των "Τρίφωνο" με τον τίτλο "Καράβια μοιάζουν οι ψυχές" το οποίο μου άρεσε πολύ. Περιέχει το ομώνυμο καθώς και όμορφες διασκευές των τραγουδιών "Μεταφυσικό" του Ο. Περίδη, "Χαράματα η ώρα τρεις" του Μ. Βαμβακάρη, "Άγγελος εξάγγελος" του Δ. Σαβόπουλου (μουσική: B. Dylan) καθώς και το "Τραγούδι της ξενιτιάς (Φεγγάρι μάγια μου ‘κάνες)" των Μ. Θεοδωράκη & Ε. Θαλασσινού.

(φωτογραφία: Π.Β.)