Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Δαιμονοποίηση των blogs

Τις τελευταίες μέρες ήθελα να γράψω κι εγώ την άποψη μου για τα γεγονότα με το press-gr αλλά τελικά σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει λόγος. Δεν υπάρχει λόγος να κάθομαι να γράφω άλλη μια φορά για τα αυτονόητα (ελευθερία του λόγου, ασυδοσία, τεχνολογικό αναλφαβητισμό κ.α.). Άλλωστε διάβασα πολλά ενδιαφέροντα post για το συγκεκριμένο θέμα και δεν είχα να προσθέσω κάτι διαφορετικό. Αξίζει εδώ να αναφέρω το κείμενο του Γκρινιάρη καθώς ταυτίζομαι απόλυτα με τη θέση του. Θα ήθελα να όμως να γράψω κάποια συμπεράσματα που έβγαλα από την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων γεγονότων από τα Μ.Μ.Ε. καθώς και κάποιες απορίες:
1. Οι μεγαλοδημοσιοκάφροι δεν έχουν ιδέα τι είναι το blogging αλλά και το internet. Το δεύτερο μάλιστα το αντιμετωπίζουν απλώς ως ένα χώρο διακίνησης πορνογραφικού υλικού και πειρατικής μουσικής.
2. Οι εφημερίδες φοβούνται τα blogs. Το ξέρω ακούγεται υπερβολικό αλλά για διαβάστε πρωτοσέλιδα και άρθρα μεγάλων εφημερίδων (ιδιαίτερα Νέα, Βήμα & Πρώτο Θέμα) και θα δείτε μια τρεμούρα για δαιμονοποίηση του blogging (με αφορμή βέβαια το press-gr). Ίσως φοβούνται ότι θα χάσουν πελατεία. Ρε λες τελικά τα blogs να είναι τα "Νέα Μέσα";
3. Οι υπερβολές και οι ανακρίβειες που ακούστηκαν ήταν για άλλη μια φορά πολλές, σε σημείο που να απορώ πως μπορεί κάποιοι άνθρωποι να είναι τόσο ηλίθιοι & γραφικοί...
4. Ένας τύπος που συστήνεται ως "Πρόεδρος Χρηστών Internet"(!) τι ρόλο βαράει; Δηλαδή ποιος τον ψήφισε και με πιο δικαίωμα παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος μου; Και ποιος ο λόγος να υπάρχει "Πρόεδρος Ελλήνων Χρηστών Internet" Τον κάλεσαν μάλιστα και στη Βουλή...!
5. Μπορεί ένας blogger να αποκαλεί έναν άλλο blogger "συνάδελφο"; Δεν είναι γελοίο;