Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

Ισορροπία

Χθες το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ κι έτσι άνοιξα το ράδιο για να ακούσω την εκπομπή "Παρέα με τα νούμερα" στην ΕΡΑ Σπορ. Την εκπομπή παρουσιάζουν ο Π. Μαυρογιαννίδης & ο Θ. Καίσαρης. Ο πρώτος συμπαθής, στον δεύτερο μ' ενοχλεί η αλαζονεία & η αδιαλλαξία που υποθάλπονται στα λεγόμενά του. Η εκπομπή, όμως, τελικά κρατάει κάποιο επίπεδο (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για μεταμεσονύχτια αθλητική εκπομπή που βγαίνουν στον αέρα οι ακροατές...). Σκοπός αυτού του post όμως δεν είναι η παρουσίαση κριτικής μιας ραδιοφωνικής εκπομπής. Ανάμεσα στα άλλα τηλεφωνήματα παίρνει ένας ακροατής που αναφέρει κάτι που του είπε ένας φίλος του που δεν ζει πια κι άνηκε στους αναρχικούς κύκλους. Του είπε, λοιπόν, κάποτε:
Η ζωή είναι ένα τεντωμένο σκοινί πάνω στο οποίο ακροβατούμε. Αυτός που πιστεύει στις θρησκείες πέφτει από τα δεξιά κι εκεί τον βασανίζουν οι θεοί και οι δαίμονες τους οποίους λατρεύει. Αυτός που δεν πιστεύει στις θρησκείες πέφτει από τα αριστερά μέσα στο χάος και την άβυσσο. Το θέμα είναι να κρατήσεις ισορροπία, να μην πέσεις ούτε αριστερά ούτε δεξιά.
Νομίζω ότι τα λόγια αυτά αποτελούν αυτή τη στιγμή την καλύτερη έκφραση και των δικών μου πιστεύω. Λόγια απλά, περιεκτικά, αληθινά, συγκλονιστικά...