Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

ΠΑΟ - ΑΕΚ 2 -1

Πολύ καλός ο ΠΑΟ "πάτησε" την ΑΕΚ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν την άφησε να πάρει ανάσα. Επικράτησε σε όλα τα σημεία. Στο δεύτερο η Ένωση ισορρόπησε το παιχνίδι κάνοντας όμως μόνο μια(!) ευκαιρία με τον Μπλάνκο ενώ ο ΠΑΟ έκανε 3 φάσεις για γκολ. Η ΑΕΚ έπαιξε σαν μικρή ομάδα (μήπως είναι;), το τριφύλλι μπήκε αποφασισμένο για να κερδίσει και τα κατάφερε. Άστοχες οι επιλογές του Φερέρ (έπαιξε χωρίς καθαρό επιθετικό!). Αντίθετα ο Πεσέιρο ευτύχησε να τον δικαιώσει το ρίσκο που πήρε (βλ. Μάτζιος). Να σημειώσουμε ότι ο ΠΑΟ έπαιξε με 7 αλλαγές σε σχέση με το νικηφόρο παιχνίδι στη Κοπεγχάγη χωρίς να παρουσιάσει τη παραμικρή δυσλειτουργία (κάποιοι άλλοι κλαίγονται για τις απουσίες τους...). Αυτό σημαίνει βάθος στο πάγκο αλλά κι άψογη διαχείριση υλικού από τον προπονητή.

Για τη φάση του Εντόι με τον Δέλλα φαίνεται να μην τον χτυπάει ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ (αν κι ο ίδιος ο Εντόι ισχυρίζεται ότι τον χτύπησε με τον αγκώνα), δεν αποτελεί αυτό όμως δικαιολογία για την ήττα των Κίτρινων. Το είπε άλλωστε κι ο Ριβάλντο, ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν "εξαφανισμένος" στο ματς: "Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε σαν μικρή ομάδα. Ο Παναθηναϊκός πήρε μια δίκαιη νίκη. Θα πρέπει να μιλήσουμε για τα λάθη μας".

Update: Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ένωση": "Έκανε μάγκες τους... Δημούτσους!" Τόσο πολύ τους χάλασε η ήττα; Μάλλον επειδή καταλάβανε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Θα ήθελε πολύ η ΑΕΚ να έχει παίκτες σαν τον Δημούτσο κι όχι τους άμπαλους ή του συνταξιούχους. Άλλωστε αυτοί δεν προσπάθησαν να πάρουν πρώτοι τον Δημούτσο αλλά τους "έφτυσε" για να έρθει στο τριφύλλι;
Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Αθλητική": "Οθωμανικό". Γελοίο, άτοπο, επικίνδυνο και προσβλητικό. Τόσο πολύ έχει πέσει το επίπεδο στην ιστορική αυτή εφημερίδα; Αν δεν σέβεστε τους φιλάθλους, σεβαστείτε τουλάχιστον το όνομα της εφημερίδας που δουλεύεται... Αν κι αυτό το παραποιήσατε (για όσους δεν γνωρίζουν είναι η πρώην Αθλητική Ηχώ).