Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007

Super Hero Movies

Αυτές τις μέρες "διοργάνωσα" στο… σπίτι μου το Super Hero Movies Summer Festival 2007 και σκέφτηκα να γράψω τις σκέψεις μου για τις ταινίες που συμμετείχαν...

Hellboy: Συμπυκνώνει όλη την έννοια της κοινώς λεγόμενης "αμερικανιάς" στη μιάμιση ώρα που διαρκεί. Κοινότοπο σενάριο, κρύα αστεία, αστείες ερμηνείες και μέτρια δράση περιέχει το (άνοστο) μενού... (βαθμολογία με άριστα το πέντε: 1/5)

Spiderman 3: Ίσως η καλύτερη ταινία με ήρωα τον άνθρωπο αράχνη. Έχουμε απολαυστικές πτήσεις στη Νέα Υόρκη, πολύ καλά εφφέ και αρκετή δράση. Οι κακοί είναι αξιόλογοι και όχι καρικατούρες. Παράλληλα πρωταγωνιστεί η αγαπημένη Kirsten Dunst. Αυτά είναι και τα στοιχεία που βοηθούν ώστε να περάσει ευχάριστα ο θεατής. (4/5)

Fantastic Four – Rise of the Silver Surfer: Ποτέ δεν μου άρεσαν οι F4 και η μέτρια μεταφορά τους στη μεγάλη οθόνη επιβεβαίωσε τις προβλέψεις μου. Το μόνο που αξίζει είναι μερικές σκηνές με τον Silver Surfer και φυσικά η Jessica Alba. Κατά τα άλλα μαύρο χάλι! (1/5)

Daredevil: Μια απίστευτη ανοησία με πρωταγωνιστή έναν από τους χειρότερους ηθοποιούς του Χόλυγουντ (Ben Affleck). (0/5)

Superman returns: Καλή προσπάθεια μεταφοράς του πιο «αμερικάνου» και κιτς υπερήρωα. Αξιοπρεπή ταινία που βλέπεται ευχάριστα αλλά δεν ενθουσιάζει εκτός κι αν είσαι φανατικός οπαδός του man of steel. (3/5)

Batman begins: Μια από τις καλύτερες ταινίες με πρωταγωνιστή superhero. Το δίδυμο Christopher Nolan (σκηνοθέτης) - Christian Bale (πρωταγωνιστής) εξασφαλίζουν ένα άριστο επίπεδο παραγωγής που δυστυχώς συναντάμε σπάνια σε αυτή τη κατηγορία του αμερικάνικου κινηματογράφου. Τέλος βοηθάει και ο σκοτεινός χαρακτήρας του Batman στη τελική ποιότητα. (5/5)

X – Men, The last stand: Δεν μου άρεσε το τελευταίο μέρος της τριλογίας των μεταλλαγμένων ηρώων. Ενώ τα συστατικά είναι καλά, το τελικό αποτέλεσμα απογοητεύει. Περίμενα πολλά περισσότερα αλλά σκηνοθέτης και σεναριογράφος δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Αποζημιώνουν τα X Men 1 & 2 του Bryan Singer που αρνήθηκε να σκηνοθετήσει τη τρίτη ταινία για να γυρίσει το Superman returns. (2/5)

Spawn: Ο αγαπημένος μου ήρωας στη χειρότερη ταινία αυτού του είδους. Το τραγικό είναι πως παραγωγός είναι ο δημιουργός του comic (Todd McFarlane). Απορώ πως επέτρεψε τη δημιουργία αυτού του τερατουργήματος. Μια αρπαχτή και τίποτα περισσότερο… (0/5)