Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

Περί πυρκαγιών ο λόγος II

Ο φίλος Γιάννης αγανακτεί, μεταξύ άλλων, για τη στάση της εκκλησίας που έδωσε μόνο €500.000 υπέρ των πυρόπληκτων. Δεν θα έπρεπε να αισθάνεται έτσι. Η εκκλησία έχει πολλά έξοδα τώρα τελευταία. Πρώτα από όλα έχει να κτίσει ξενοδοχεία σε εκτάσεις που έχει καταχραστεί (που είναι μέσα σε δάση άλλα και σε παραλίες). Καλή η μεταθανάτια ανταμοιβή που θα τους προσφέρει ο θεός τους αλλά δεν είναι κακό κι ένα τζακούζι ως "προθανάτια" ανταμοιβή, όπως και τα ζεστά euros βεβαίως - βεβαίως... Παράλληλα η τιμή του χρυσού έχει ανέβει στα ύψη και όλοι ξέρουμε το πλήθος των απαραίτητων αξεσουάρ που πρέπει να έχουν οι ανώτεροι ιερείς έτσι ώστε να είναι πιο κοντά στον θεό.
Οι τράπεζες πιστές στα... πιστεύω τους.
Ο Μαύρος Άνεμος προτείνει λύσεις για την ανακούφιση τον δυστυχισμένων με τις οποίες συμφωνούμε.
Το ΠΑΣΟΚ ετοίμασε το πρόγραμμα του για τα δάση στις 26/8/2007. Κοίτα να δεις σύμπτωση, είναι το ίδιο Σαββατοκύριακο που εμφανίστηκε η πύρινη κόλαση. Και μετά σου λένε μην πιστεύεις στις συμπτώσεις.
Ο stelabouras θέλει να εξυμνήσει τις ικανότητες των δημοσιογράφων του Έθνους στο Photoshop καθώς και πόσο καλά εξυπηρετούν τα αφεντικά τους.
Το tsakali δίνει οδηγίες για την κατεύθυνση που οφείλουν να ακολουθήσουν οι πολιτικοί.
Ο Old Boy αναλύει το οργανωμένο σχέδιο των εμπρηστών.
Τέλος ένα σχόλιο ακόμη κι από μένα. Αυτά τα τραγικά που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η Ελλάδα συνεχίζει να υπάρχει από καθαρή τύχη και λόγω συμπτώσεων. Δεν έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει μια μεγάλη κρίση, είτε πρόκειται για φυσική καταστροφή είτε για εχθρικές ενέργειες κάποιων συμφερόντων.