Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Scott Pilgrim vs. the World


Ο Scott Pilgrim (Michael Cera) είναι o μπασίστας των Sex Bob-omb, που προσπαθούν να “κλείσουν” σε κάποια δισκογραφική. Κολλημένος με την -πια- διάσημη πρώην του, και σε σχέση με την μικρότερη του Κινεζούνα Κnives ερωτεύεται κεραυνοβόλα τη Ramona Flowers (Mary Elizabeth Winstead). Για να τη κάνει όμως δική του πρέπει να εξουδετερώσει 7 πρώην της σε μια απολαυστική μουσική κλωτσοπατινάδα.

Αν έχετε παίξει έστω μια φορά στη ζωή σας Super Mario και Street Fighter ή έστω Mortal Combat και έχει πέσει στα χέρια σας κάποιο κόμικ και το διαβάσατε τότε θα σας αρέσει αυτή η ταινία. Αν τώρα έχετε ασχοληθεί με τα παραπάνω πιο διεξοδικά τότε θα την λατρέψετε. Όπως γράφει και ο Δημήτρης Γκιούλος στη κριτική του στο cinefreaks.gr (από όπου δανείστηκα και τη περιγραφή της ταινίας στη πρώτη παράγραφο), είναι "...ένας ύμνος για όσους έχουν γεννηθεί τη δεκαετία του 80′. Μιας γενιάς που μεγάλωσε σε “ουφάδικα” αλλά και σε σπίτια παίζοντας με τις ώρες video-games και διαβάζοντας comics. Έτσι ακριβώς έχει στηθεί και το σουρεαλιστικό background της ταινίας η οποία μοιάζει με κάτι ανάμεσα σε graphic novel και rpg." 

Μη τρομάζετε, δεν είναι μόνο για nerds το φιλμ του Edgar Wright που βασίζεται (φυσικά) σε κόμικ του Bryan Lee O’Malley. Είναι μια καλή ρομαντική κωμωδία για ένα αγόρι που προσπαθεί να κερδίσει ένα κορίτσι. Αυτό που τη κάνει διαφορετική είναι ο τρόπος που έχει στηθεί το απίστευτο σκηνικό με αναφορές στο σύνολο τη pop κουλτούρας των 80s - early 90's, πανέμορφες "πολεμικές" χορογραφίες, καλή μουσική και με ένα καστ ηθοποιών αρκετά επιτυχημένο.

Ανήκει στην ίδια κατηγορία με το Kick ass.

Εν κατακλείδι, είναι η ταινία στην οποία διασκέδασα περισσότερο φέτος.

βαθμολογία 8/10