Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Δημοσιογράφοι

Γράφει ο πιτσιρίκος:

"Έβγαλαν κάλους τα δάχτυλά μου να γράφω τόσο καιρό να μην αγοράζει κανείς τις εφημερίδες των νταβατζήδων της διαπλοκής, αλλά έφτασε επιτέλους η ημέρα που το ζητάνε ακόμα και οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε αυτές. Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται! Ολέ!

Το «Βήμα της Κυριακής» -μετά από κοινή απόφαση του εκδότη του Σταύρου Ψυχάρη και του διευθυντή του Παντελή Καψή- έκλεισε την ύλη του από την Πέμπτη, ώστε την επόμενη ημέρα να απολύσει ακόμα και δημοσιογράφους που γράφουν στο φύλλο της εφημερίδας που κυκλοφορεί. Αυτό λέγεται –και είναι- «πουστιά».

Κανείς δεν πρέπει να αγοράσει το «Βήμα της Κυριακής» - ενημερώστε τους πάντες (και τον παππού και τη γιαγιά). Πρέπει να στηρίξουμε τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ που έχασαν τη δουλειά τους και αυτούς που θα την χάσουν τις επόμενες εβδομάδες. [...]

[...] Δούλευα σε ΜΜΕ, όταν απολύθηκαν δέκα εργαζόμενοι, οι οποίοι έμαθαν για την απόλυσή τους από το ATM – πήγαν να πληρωθούν και βρήκαν περισσότερα χρήματα (ήταν η αποζημίωση). Κατάπια την ντροπή μου, αλλά και την ντροπή των συναδέλφων τους που δεν αντέδρασαν καθόλου.

Οι δημοσιογράφοι έχουν τεράστιες ευθύνες για τα δεινά της χώρας και έχουν ευθύνη που –τόσα χρόνια- δεν ξεχώρισαν τη θέση τους από τους τηλεδημοσιογράφους, με αποτέλεσμα στα μάτια του κόσμου να είναι ίδιοι με αυτούς. Στα μάτια ενός απλού πολίτη, δημοσιογράφοι είναι ο Πρετεντέρης και ο Τράγκας.

Οι Πρετεντέρηδες δεν χάνουν τη δουλειά τους. Οι δημοσιογράφοι που απολύονται τώρα δεν είναι τα πιστά σκυλιά των αφεντικών. Τα πιστά σκυλιά των αφεντικών παραμένουν στις θέσεις τους και –παρέα με το σάπιο πολιτικό κατεστημένο- θα δώσουν τον αγώνα για να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους και να διασωθούν.

Πρέπει να τους συντρίψουμε. Αν τους αφήσουμε να επιβιώσουν, θα μας ξεσκίσουν. Τώρα πρέπει να τους αλλάξουμε τα φώτα. Τώρα είναι η ώρα. [...]

[...] Το σύνθημα είναι «αλληλεγγύη σε όλους τους εργαζόμενους». Να μη μείνουμε στο σύνθημα, όμως – η αλληλεγγύη να γίνει πράξη.

Στηρίζοντας τους εργαζόμενους, στηρίζουμε τους εαυτούς μας. Στηρίζουμε τη χώρα μας. Στηρίζουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. [...]"