Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Formula 1: Grand Prix Αυστραλίας

Μια νέα εποχή για τη F1; Θα πρέπει να δούμε και τους επόμενους αγώνες για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Είναι γεγονός όμως ότι γίναμε θεατές ενός θαύματος στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος. Η Brawn GP, που είναι οι άνθρωποι που αποτελούσαν την ομάδα της Honda, η οποία τους άφησε στα κρύα του λουτρού αποχωρώντας από τη Formula 1, έκανε το 1-2 κατακτώντας τις πρώτες δύο θέσεις με οδηγούς τον Jenson Button και τον Rubens Barrichello!
Υπό την καθοδήγηση του (ιδιοφυούς) Ross Brawn κατάφερε να αφήσει πίσω μεγαθήρια όπως Mercedes, Ferrari & BMW. Και να σκεφτεί κανείς ότι μέχρι πρότινος θεωρούνταν άνεργοι και δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν ούτε τα εισιτήρια για να πάνε στην Αυστραλία...
Επίσης πρωταγωνίστησαν οι Red Bull και Toyota, ομάδες που πέρσι είχαν επωμιστεί το ρόλο του κομπάρσου. Από τις μεγάλες ομάδες, καλά τα πήγε η BMW Sauber (της οποίας είμαι και οπαδός) αλλά ένα ατύχημα, λίγο πριν λήξει ο αγώνας, δεν επέτρεψε στον Kubica να πάρει τη 3η θέση. Ο Hamilton αν και ξεκίνησε τελευταίος πήρε τη 4η θέση ενώ και τα δύο αυτοκίνητα της Ferrari εγκατέλειψαν.
Καταλήγοντας αυτό που μπορεί να συμπεράνει κανείς είναι ότι νέοι κανονισμοί θα βοηθήσουν ώστε να έχουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα.
1. Jenson Button - Brawn GP 2. Rubens Barrichello - Brawn GP 3. Jarno Trulli - Toyota 4. Lewis Hamilton - McLaren 5. Timo Glock - Toyota 6. Fernando Alonso - Renault 7. Nico Rosberg - Williams 8. Sebastien Buemi - Toro Rosso
ΥΓ: Μέγιστη γκάφα δεν μου επέτρεψε να δω το πρώτο μισό του αγώνα... Ενώ έβαλα ξυπνητήρι στις 8:30 που άρχιζε η αναμετάδοση, ξέχασα να αλλάξω την ώρα! Γμτ!