Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Το πιο κακόγουστο αστείο

Μετά τη ποινικοποίηση της κουκούλας τι θα ακολουθήσει; Πόσο πιο επικίνδυνα γελοία μπορεί να γίνει μια κυβέρνηση; Από όλο αυτό που έγινε το Δεκέμβρη, αυτό που κατάλαβαν είναι ότι φταίει η κουκούλα...; Ο Μαρκογιαννάκης θυμάται τα περασμένα μεγαλεία (όταν ήταν εισαγγελέας επί χούντας) και εύχεται να είχε ένα κουμπί να το πατήσει και να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ τη τάξη. Σε ποιους; Ποιοι είναι οι άτακτοι;
Μου φαίνεται σαν κακόγουστο αστείο. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι συμβαίνουν όλα αυτά. Με το πρόσχημα επιβολής της τάξης εγκαθιστούν ανελευθερία. Και με το πιο άγαρμπο τρόπο. Είναι τόσο προφανές ότι τα επεισόδια με τους περίεργους κουκουλοφόρους, που έχουν "κολλητούς" στην αστυνομία, εξυπηρετεί τα σχέδια τους. Ποτέ δεν ήμουν οπαδός των θεωριών συνωμοσίας αλλά τα πράγματα έχουν πάρει μια πολύ περίεργη αλλά και ξεκάθαρη τροπή.
Το απαισιόδοξο μέλλον που κανείς δεν ήθελε είναι τώρα πια παρόν. Θα ζούμε λοιπόν σαν τρομαγμένα ποντίκια μέσα στα μικρά διαμερίσματα, απομονωμένοι από όλους και από όλα. Μόνοι και φοβισμένοι. Αδύναμοι και αβοήθητοι. Θα τρομοκρατούμαστε και θα αποχαυνωνόμαστε από τη τηλεόραση. Θα χάνουμε την αισθητική μας μέσα σε βομβαρδισμό σκουπιδιών υλικών και πνευματικών. Εσκεμμένα χωρίς παιδεία -αφού έτσι χειραγωγούμαστε πιο εύκολα- και μόνο με μία υποτυπώδη τεχνική κατάρτιση ώστε να τους κάνουμε τα αναγκαία για να μπαίνει σε λειτουργία το μηχανικό τέρας της κερδοφορίας όπου και θα είμαστε τα αναλώσιμα.
Σκοτάδι παντού. Αντίδραση καμία. Ο νόμος του έμπορα. Ο υπέρτατος νόμος.
Τα λέμε.