Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Hearts in Atlantis

Hearts in Atlantis 01
Έχοντας χάσει τον πατέρα του ο μικρός Bobby θα βρει στο πρόσωπο του ηλικιωμένου Ted (του νέου νοικάρη του επάνω διαμερίσματος) τον άνθρωπο εκείνο που θα γεμίσει το κενό και θα γίνει φίλος και δάσκαλος. Όμως κι ο Ted κουβαλάει πίσω του ένα αρκετά οδυνηρό παρελθόν και μια παράξενη δύναμη. Ο Ted προσφέρει μια δουλειά στον Bobby, να του διαβάζει την εφημερίδα για να μην κουράζει τα δικά του αδύναμα μάτια. Το μυστήριο εντείνεται όταν ο Ted ζητά τη βοήθεια του Bobby για να προφυλαχτεί από τους "σκοτεινούς ανθρώπους" (Low Men) που τον κυνηγούν.

Αν το "Καρδιές στην Ατλαντίδα" ήταν φωτογραφία, θα ήταν μια παλιά, κιτρινισμένη, της αγαπημένης σου γιαγιάς που έχει πεθάνει και μπορεί καλλιτεχνικά να μη λέει τίποτα αλλά για σένα είναι μια από τις πιο όμορφες που έχεις δει ποτέ και δεν μπορείς να σταματάς να τη κοιτάς. Το φιλμ στηρίζεται σε βιβλίο του Steven King και η παρουσία του είναι έντονη σε κάθε νοσταλγικό κάδρο της. Είναι μια όμορφη, τίμια, ζεστή ταινία που θα σε γεμίσει με μια γλυκιά μελαγχολία. Η αισθητική της πλησιάζει εκείνη του "The Green Mile".

Εξαιρετικός ο Antony Hopkins στο ρόλο του Ted. Απογειώνει τον ρόλο του συμπαρασύροντας όλη τη ταινία από την αφάνεια στο βάλτο των μικρών θαμμένων διαμαντιών. Ερμηνεύει ακόμη και τις πιο απλές ατάκες του με τέτοιο τρόπο που σε κάνει να πιστεύεις πως σου εξιστορεί τις μεγαλύτερες αλήθειες του κόσμου.

[Hearts in Atlantis | ΗΠΑ, Αυστραλία | 2001 | Βαθμολογία 8/10]