Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Πρωταθλητής

Panathinaikos: Greek Champion 2010
Πρωταθλητής Ελλάδος για το 2010 ο Παναθηναϊκός και η είδηση αποτελεί επιβεβαίωση της ανωτερότητας της Πανάθας έναντι των αντιπάλων του. Θεωρώ ότι όποιος δεν φοράει οπαδικές παρωπίδες οφείλει να το αναγνωρίσει.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Σισσέ με 23 γκολ αλλά ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε ο Βύντρα. Ένας ποδοσφαιριστής που είναι αδικημένος από τους οπαδούς του ΠΑΟ οι οποίοι κατά περιόδους λατρεύουν να μισούν κάποιους ποδοσφαιριστές. Όχι ο Λουκάς δεν μεταμορφώθηκε σε Μαϊκόν εν μια νυκτί αλλά σίγουρα απέδειξε ότι δεν άξιζε το χλευασμό τόσων άμπαλων όλα αυτά τα χρόνια.

Ζιλμπέρτο Σίλβα. Respect. Αυτό μόνο.

Γενικά το επίπεδο των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν υψηλό (για τα ελληνικά δεδομένα) και φέτος προσπάθησε να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Μερικές φορές τα κατάφερε, άλλες όχι και τόσο.

Συγχαρητήρια αξίζουν στον Ν. Πατέρα που κατάφερε ν' αλλάξει τους συσχετισμούς στο περίφημο παρασκήνιο που αποτελούσε τροχοπέδη στις προσπάθειες του Τριφυλλιού τα προηγούμενα χρόνια.

Τα πιο σημαντικό είναι η τρομερή ευκαιρία που έχει ο ΠΑΟ φέτος (με τη βοήθεια και της οικονομικής ενίσχυσης από το Τσάμπιονς Λιγκ) να ανέβει επίπεδο με τη προσθήκη 2-3 ποιοτικών παικτών και ν’ ανοίξει τη ψαλίδα με τους αντιπάλους του στην Ελλάδα οι οποίοι οικονομικά είτε κινούνται στη μετριότητα (ΠΑΟΚ, Άρης) είτε παραπαίουν (ΟΣΦΠ, ΑΕΚ).