Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Dante's Inferno: An Animated Epic

Η ταινία είναι μια ελεύθερη μεταφορά του ποιήματος που γράφτηκε τον 14ο αιώνα από τον Dante Alighieri και αποτελεί spin off του ομότιτλου video game. Παρακολουθούμε τη πορεία ενός σταυροφόρου που επιστρέφει στη πατρίδα του και βρίσκει όλα τα μέλη της οικογένειας του να έχουν σφαγιαστεί. Έντρομος ανακαλύπτει πως για να σώσει τη ψυχή της αγαπημένης του Βεατρίκης από τα χέρια του Εωσφόρου πρέπει να περάσει της πύλες της Κόλασης. Εκεί θα πολεμήσει με δαιμονικά πλάσματα, θα διαβεί τους εννιά κύκλους και θα έρθει αντιμέτωπος με τις δικές του αμαρτίες. Οδηγός του μέσα στα εφιαλτικά τοπία θα είναι ο ποιητής Βιργίλιος.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο της ταινίας είναι ότι στη παραγωγή του έχουν αναμιχθεί έξι στούντιο με αποτέλεσμα η τεχνοτροπία του σχεδίου ν' αλλάζει καθώς η ιστορία εξελίσσεται. Έτσι μπορείς να παρατηρήσεις τις αλλαγές από κλασσικό αμερικάνικο έως κορεάτικο άνιμε. 

Το βρήκα καλαίσθητο και είμαι πεπεισμένος ότι θα ικανοποιήσει όσους είναι οπαδοί της gothic αισθητικής και των μεταφυσικών θρίλερ.

[Dante's Inferno | ΗΠΑ, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα | 2010 | Βαθμολογία 7/10]

Διαβάστε επίσης: Spawn