Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Σχεδιαστής προτύπων από τον Blogger.com

Καιρός ήταν ν' ασχοληθεί λίγο η Goοgle με τα πρότυπα (templates) του Blogger. Πρόσθεσε ένα νέο εργαλείο με το οποίο μπορεί κανείς να εφαρμόσει σύγχρονα καλαίσθητα πρότυπα στο μπλογκ του αλλάζοντας τελείως την εμφάνιση του. Το σημαντικότερο είναι, όμως, η ευκολία με την οποία μπορείς, πλέον,  να κάνεις αλλαγές στην εμφάνιση και στη δομή του χωρίς να σου βγαίνουν τα μάτια με CSS.

Επιλογές για αλλαγή του πλάτους, του φόντου, τον αριθμό και το μέγεθος των στηλών κ.α. έκαναν την εμφάνιση τους με τη δυνατότητα εύκολης και γρήγορης επεξεργασίας.

Δεν αντιστάθηκα, το δοκίμασα κι έμεινα αρκετά ικανοποιημένος. Χρησιμοποίησα το πρότυπο "Simple" που μου άρεσε για την minimal αισθητική του κι ένα συνδυασμό χρωμάτων με βάση το μπλε με πιο φωτεινές αποχρώσεις από το προηγούμενο που είχα.

Για να βρείτε τον "Σχεδιαστή Προτύπων" πρέπει να πάτε στον draft.blogger.com στη καρτέλα "Διάταξη". Στον draft.blogger.com ανεβάζει η Google όλα τα νέα πρότζεκτ της που είναι σχετικά με τον Blogger για να δοκιμαστούν και στη συνέχεια τα προσθέτει και στον blogger.com.

Προσοχή! Σοφό είναι να πάρετε back up του μπλογκ σας πριν το δοκιμάσετε.