Πέμπτη 5 Απριλίου 2007

Τρια καλά ελληνικά album (μετά από καιρό)

Μετά από ανομβρία πολλών μηνών προστέθηκαν στη μουσική συλλογή μου τρία ελληνικά album που αξίζουν προσοχής:

Β. Παπακωνσταντίνου – Μετωπική. Βασίλης από τα παλιά. Αυτό τα λέει όλα. Πολύ καλή δουλειά, ξεχώρισα το "Να κοιμηθούμε αγκαλιά". Μουσική: Βασιλης Παπακωνσταντινου, Αντωνης Βαρδης, Φιλιππος Πλιατσικας, Μανος Πυροβολακης, Νικος Κηπουργος, Γιαννης Κωνσταντινιδης, Ρουσσετος Δημητρογλου, Σοφια Βοσσου(!), Τανια Κικιδη, Θανασης Τασσης
Στιχοι: Γιωργος Κλεφτογιωργος, Βασιλης Παπακωνσταντινου.

Αλεξίου – Μάλαμας – Ιωαννίδης (Live). Κι εδώ τα πολλά λόγια είναι περιττά. Τρεις κορυφαίοι σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες σε καταπληκτικές ερμηνείες πανέμορφων τραγουδιών. Είναι ηχογράφηση από τη συναυλία που έγινε στον Σεπτέμβριο του 2006 στο θέατρο του Λυκαβηττού. Η έκδοση περιλαμβάνει και ένα dvd με την συναυλία. Και κάτι άλλο… ο Μάλαμας είναι θεός!

Υπόγεια Ρεύματα – Νέα μέρα. Είχα πολύ καιρό να ασχοληθώ με το ελληνόφωνο ροκ. Τα Υπόγεια Ρεύματα είχαν κερδίσει τη συμπάθεια μου από το αξεπέραστο «Μ’ αρέσει να μην λέω πολλά» που είχε γίνει το soundtrack της εφηβείας μου. Έτσι είπα να το ρισκάρω και να αποκτήσω το νέο album τους και δεν με απογοήτευσαν. Οι όμορφες μελωδίες και οι καλοί στίχοι δημιουργούν ένα σύνολο που χωρίς να εντυπωσιάζει σε κερδίζει. Ξεχώρισα το "Αυτή που περιμένω" και το "Παράξενη κοπέλα".