Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Αυτοί είμαστε

Οι Έλληνες μπασκετμπολίστες κατέβηκαν σε απεργία για τα δίκαια αιτήματα τους όπως είναι η ασφάλιση (όλοι είναι ανασφάλιστοι), οι συνθήκες εργασίας και η... πληρωμή τους. Οι περισσότεροι παίκτες μένουν απλήρωτοι για μήνες και φτάνουν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους για πολλά χρόνια. Εξαιρούνται φυσικά οι αθλητές τους ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αναβλήθηκε η πρώτη αγωνιστική. Χθες όμως πραγματοποιήθηκε με τραγικά αποτελέσματα. Στο ΠΑΟ - ΠΑΟΚ η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπαιξε μόνο με 5 αθλητές (ξένους) και φυσικά διασύρθηκε από τον πλήρη ΠΑΟ του οποίου οι Έλληνες αθλητές έπαιξαν κανονικά, αδιαφορώντας για την απόφαση του σωματείου τους.

Ομοίως στο Άρης - ΟΣΦΠ η ομάδα των κίτρινων έπαιξε μόνο με έφηβους ερασιτέχνες αθλητές ενώ του Ολυμπιακού ήταν πλήρης. Ο Μπουρούσης μάλιστα είναι αντιπρόεδρος στο σωματείο των καλαθοσφαιριστών αλλά έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση για απεργία. Και γιατί να μην το κάνει άλλωστε αφού αυτός πληρώνεται κανονικά, οι απλήρωτοι συνάδελφοι του ας κόψουν το κεφάλι τους. Μάλιστα σε ερώτηση των παικτών του Άρη προς τους παίκτες του ΟΣΦΠ γιατί παίζουν κανονικά, έλαβαν την εξής  απάντηση: "Αν τυχόν μας τιμωρήσει (σ.σ. ο πρόεδρος της ομάδας) εμάς με έναν μήνα ποιος θα μας δώσει εμάς τις 170.000 ευρώ;"

"Συγχαρητήρια" στους ακριβοπληρωμένους Έλληνες παίκτες του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ. Έγραψαν μια "πανέμορφη" μαύρη σελίδα στην ιστορία του αθλήματος με τις μεγαλειώδεις, στιγματισμένες νίκες τους έναντι του ΠΑΟΚ & του Άρη.

Κάποιος είχε πει ότι και ο αθλητισμός είναι ένας καθρέπτης της κοινωνίας. Πόσο δίκιο είχε... Αυτοί είμαστε. Αυτή είναι η αλληλεγγύη μας προς τους αδύναμους. Χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό πρόσωπο γιατί αν ήμουν στη θέση του Μπουρούση ή αν ήσουν εσύ αγαπητέ αναγνώστη, πιθανότατα να είχαμε την ίδια αντίδραση. Αυτή είναι η κουλτούρα μας.