Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Δάκος ή μουχρίτσα;

Οι στήλες που διαβάζω πρώτες στην Ελευθεροτυπία είναι ο "Ναυτίλος" του Στάθη και ο "Καιρός". Σήμερα πραγματικά το άρθρο του Στάθη ήταν κορυφαίο:
[...]Το ίδιο χαμηλό είναι το επίπεδο στις πανελάτες προεκλογικές συζητήσεις, όπου οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων συναγωνίζονται στις κοινοτοπίες όταν δεν αμολάνε ουρανομήκεις μπαρούφες όπως αυτή που πέταξε η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου σε εμφάνισή της στον Αλφα (σε εκπομπή του κ. Μάνεση) δηλώνοντας ότι:
«Αυτοί που δεν κάνουν σκάνδαλα είναι αυτοί που είναι στα νεκροταφεία!»
Για όσους δεν το πιάσανε με τη μία το επαναλαμβάνω για να το εμπεδώσετε: «Αυτοί που δεν κάνουν σκάνδαλα είναι αυτοί που είναι στα νεκροταφεία»!!!
Ολοι οι υπόλοιποι δηλαδή κάνουμε σκάνδαλα ή είμαστε εν δυνάμει πανέτοιμοι να κάνουμε σκάνδαλα. Τρέμε φουκαρά Σωκρατοπλάτωνα που πίστευες ότι οι άνθρωποι γεννιούνται φύσεις αγαθές - αλλά όμως για φιλοσοφίες θα κουβεντιάζουμε τώρα[...]
[...] Πλην όμως, εφόσον τα αντέχουμε όλα αυτά, κι αφού παρέλθουν οι ευρωεκλογές (όπου, καθώς δείχνουν οι οιωνοί, πιθανόν να τραυματισθεί ο δικομματισμός αλλά δεν πρόκειται να κλονισθεί), δεν είναι καθόλου βέβαιον ότι θα αντέξουμε και τα μέτρα που μας προτείνει το ΔΝΤ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τα οποία, ως τώρα αρχής γενομένης με τη Χιλή και την Αργεντινή, έχουν γονατίσει καμιά εικοσαριά χώρες.
Η συνταγή του ΔΝΤ είναι απλή (όπως την περιέγραψε χθες ο ΚΑΙΡΟΣ της «Ε» στη σύσκεψη):
οι φτωχοί πρέπει να δουλεύουν να παράγουν πλούτο για να τον παίρνει το κράτος και να τον δίνει στους πλούσιους! Απλά πράγματα.[...]
Αξίζει να διαβάσετε όλο το άρθρο στην ιστοσελίδα της Ελευθεροτυπίας.