Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Ο Τζιμπρίλ Σισέ στη Χώρα των Κανίβαλων

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Γάλλο Τζιμπρίλ Σισέ! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταγραφή του Ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς είναι ένας διάσημος top class επιθετικός, διεθνής με την Εθνική Γαλλίας ενώ έχει αγωνιστεί σε κορυφαία κλαμπ όπως Μαρσέιγ και Λίβερπουλ.
Πέρα από όλα αυτά, ο τύπος είναι απίστευτη παικτούρα!!! Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έρχεται στη Πανάθα. Ενισχύει σε μεγάλο βαθμό την επίθεση του τριφυλλιού.
Φαίνεται ότι στον ΠΑΟ διάβασαν το προηγούμενο ποστ μου για τις μεταγραφές :-). Έπεσα μέσα και στο όνομα. Πήραν επίσης τον καλύτερο Έλληνα παίκτη, τον Κατσουράνη, αλλά και τον Λέτο, τον πρώτο πραγματικό winger (ναι έχω παίξει κι εγώ CM και FM) μετά τον Γιόνας Κόλκα... Μέχρι στιγμής ο ΠΑΟ έχει ενισχυθεί σε επίθεση και κέντρο. Είναι καλύτερος από πέρσι και ακόμη δεν τελείωσαν οι μεταγραφές. Βέβαια όλα αυτά είναι θεωρητικά και μέσα στο γήπεδο θα αποδειχθεί η ποιότητα του ΠΑΟ.
Ο χαρακτήρας του Σισέ δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ήπιος. Παράλληλα οι φίλαθλοι και οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα δεν είναι γνωστοί για την αθλητική τους παιδεία. Είμαι πεπεισμένος ότι θα περιμένουν ανυπόμονα να τον σταυρώσουν μετά το πρώτο ατόπημα, την πρώτη ήττα, το πρώτο χαμένο πλασέ... Όπως έτσι εύκολα αναδεικνύεται "πρωταθλητής" ο ΠΑΟ το καλοκαίρι άλλο τόσο εύκολα θα χαρακτηριστούν αποτυχημένοι οι παίκτες, ο Σισέ, ο Τεν Κάτε μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα. Δείτε τι έγραφαν και τι έλεγαν για τον Αντωνίου πριν και μετά τη μεταγραφή του Σισέ. Κωλοτούμπες! Κι εγώ είχα εκφράσει τη δυσπιστία μου για τη φετινή κατάσταση στις μεταγραφές, δεν είναι σωστό, όμως, τους βγάζουμε όλους άχρηστους, τσιγκούνηδες κτλ.
Δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος ότι ο Γάλλος στράικερ θα παίξει καλή μπάλα στο τριφύλλι απλώς επειδή είναι μεγάλο όνομα. Έχει απίστευτα προσόντα και όλα τα στοιχεία για να πρωταγωνιστήσει. Μακάρι να το κάνει. Του χρόνου, τέτοια εποχή θα μπορούμε να το κρίνουμε. Είναι όμως, σίγουρα, μια μεταγραφή ουσίας και εντυπωσιασμού ταυτόχρονα. Μια μεταγραφή που ο ΠΑΟ χρειαζόταν άμεσα.
(Δανείστηκα τον τίτλο από το άρθρο του Β. Παπαθεοδώρου στο www.gazzetta.gr).