Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Merlin 2008

Αυτό το διάστημα παρακολουθώ τη νέα σειρά του BBC One για το διάσημο μάγο. Είναι η πρώτη σεζόν και παρακολουθούμε τα πρώτα βήματα του νεαρού Μέρλιν:
Τη μετακόμιση του στο Κάμελοτ και τη γνωριμία του με τον νεαρό πρίγκηπα Άρθουρ. Την αγωνία του να κρύψει τις δυνάμεις του -που μόλις ανακαλύπτει- με τη βοήθεια του ηλικιωμένου μέντορα του καθώς ο βασιλιάς Ούθερ Πέντραγκον έχει απαγορέψει κάθε χρήση μαγείας στο βασίλειό του με τιμωρία τον θάνατο. Την επαφή του με το τελευταίο δράκο, που είναι φυλακισμένος στα έγκατα του κάστρου, και από τον οποίο θα μάθει ότι έχει απίστευτες μαγικές δυνάμεις και θα πάρει συμβουλές που θα τον σώσουν από λάθη της απειρίας του. Επίσης βλέπουμε τις πρώτες αναμετρήσεις του με τη σκοτεινή μαγεία καθώς και με μυθικά τέρατα.
Η σειρά είναι πολύ καλή. Τα εφέ θυμίζουν κινηματογραφική παραγωγή ενώ σε αξιοπρεπέστατο επίπεδο στέκονται οι ηθοποιοί, το σενάριο και η σκηνοθεσία. Σημείο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η φωνή του δράκου είναι του διάσημου Βρετανού ηθοποιού Τζον Χαρτ.
Διαβάστε εδώ τη λίστα των επεισοδίων καθώς και περίληψη για κάθε ένα από αυτά. Πληροφορίες για το μύθο του Μέρλιν μπορείτε ν' αντλήσετε από το άρθρο της Wikipedia. Τέλος τη σειρά μπορείτε να την αποκτήσετε από τον BitTorrent tracker της γειτονιάς σας (δεν κυκλοφορεί σε DVD).