Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

O εφιάλτης της γαλάζιας οθόνης

Τα νεύρα μου! Είχα να δω τόσες μπλε οθόνες από τότε που είχα τα θρυλικά Windows Me (ίσως το χειρότερο λειτουργικό που έχει δημιουργηθεί ποτέ). Τότε, κάθε φορά που έκλεινα το pc και εφόσον το είχα χρησιμοποιήσει πάνω από ένα μισάωρο, αυτό κράσαρε. Κάθε φορά όμως. Μέχρι που άρχισα να μαθαίνω τα βασικά σχετικά με τα pc και έκανα φορμάτ (2-3 φορές) και ήρθε στα ίσα του.
Αρκετά όμως με το φλας μπακ. Που λέτε κάθομαι ωραίος και άνετος στην αναπαυτική μου πολυθρόνα, πριν μερικές μέρες, για να διαβάσω αγαπημένα μπλογκ και για να αναρτήσω κανένα ποστ. Κι εκεί που έγραφα, τα είδα όλα μπλε! Δεν έδωσα σημασία (εκτός από μια μικρή νοσταλγία που μ' έπιασε για τα Windows Me...), σκέφτηκα windows είναι τα κάνουν αυτά που και που. Έλα όμως που το "που και που" έγινε κάθε μέρα! Κάθισα και διάβασα τι έγραφε η μπλε οθόνη. Έλεγε κάτι για προβληματικό hardware ή software το οποίο πρέπει ν' αφαιρέσω. Δεν είχα βάλει κάτι όμως στο pc πρόσφατα και πρόγραμμα έχω να εγκαταστήσω πάνω από δύο μήνες. Άντε βρες άκρη.
Σε κάποια φάση τα παίξε εντελώς και δεν άνοιγε καθόλου τα Windows XP. Φόρτωνε το σήμα των Windows με τη μπάρα από κάτω που δείχνει τη πρόοδο και μετά έκανε επανεκκίνηση. Αν το άφηνα θα το έκανε αυτό τον φαύλο κύκλο αιωνίως... Τελικά αποφάσισα να κάνω φορμάτ. Είχα μάλιστα τη φαεινή ιδέα να αρχίσω το φορμάτ το βράδυ το Σαββάτου, σκεπτόμενος ο αφελής ότι θα ξεμπέρδευα γρήγορα. Τελικά έμεινα μέσα το Σαββατόβραδο... Μια δεν αναγνώριζε κάποιο hardware την άλλη δεν έκανε εγκατάσταση τους οδηγούς κ.ο.κ.
Την άλλη μέρα πάλι όμως τα ίδια! Ξανά φορμάτ... Αυτή τη φορά όμως κάθε στιγμή που έκανα εγκατάσταση οτιδήποτε, έκανα επανεκκίνηση μήπως και βρω τι φταίει. Τυχερός μέσα στην ατυχία μου το κολπάκι δούλεψε. Τελικά ο υπαίτιος για αυτή τη ταλαιπωρία που μου κόστισε σχεδόν δύο μέρες ήταν το γ#$@%*&%$ο το μόντεμ που δίνει ο ΟΤΕ (Sagem Fast 800). Η λύση; Προφανώς η αγορά ενός καλού ρούτερ με θύρα ethernet (που ανέβαλα συνεχώς μέχρι τώρα). Προσωρινά όμως αυτό που κάνω είναι βγάζω το μόντεμ από τη θύρα USB κάθε φορά που κλείνω ή κάνω επανεκκίνηση τον υπολογιστή και να το συνδέω μόνο όταν θέλω να μπω στο ίντερνετ.
Αυτά τα ωραία. Πάω για καφέ τώρα. Τα λέμε.