Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Σκόπια, Άκυροοοο! (Macedonia is greek λέμε...)

Δεν τους χάλασε! Πραγματικά δεν πρέπει να τους χάλασε καθόλου! Έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια οι Σκοπιανοί μετά από την ήττα που έφαγαν από την Ελλάδα και πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Πίστευαν πως ο Μπους είχε το μαγικό ραβδάκι και θα τους έκανε όλα τα χατίρια για να τους έχει υποχείριο του. Τρελό άκυρο έφαγε, όμως, κι ο Μπους! Ούτε η Ουκρανία με τη Γεωργία μπήκαν στο ΝΑΤΟ. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία όπου υπάρχουν πηγαδάκια μεταξύ των ηγετών, πριν την επίσημη φωτογράφηση, και μόνο ο Μπους είναι στο κέντρο, μόνος του, με το γνωστό απλανές βλέμμα...
Δεν αιθεροβατώ. Γνωρίζω ότι οι "σύμμαχοι μας" δεν μας στήριξαν επειδή μας αγαπάνε ή επειδή τους ενδιαφέρει η ιστορική αλήθεια. Ξέρω ότι υπάρχουν συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτή την στάση τους (αγωγοί, συμβόλαια κτλ) αλλά επιτέλους τα περίφημα διεθνή συμφέροντα λειτούργησαν και μια φορά υπέρ μας! Συγχαρητήρια στον Καραμανλή για την επιτυχία του αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης για την υπεύθυνη στάση τους.
Γνωρίζω επίσης πως δεν επετεύχθη λύση αλλά μια αναβολή. Και πάλι όμως πρέπει να ήταν γερό χαστούκι για τους Σκοπιανούς κρίνοντας από τις αμήχανες αντιδράσεις τους... Ήδη η Σερβία θέτει θέμα νέας χάραξης των συνόρων της με τα Σκόπια, το αλβανικό κόμμα ζήτησε εκλογές άμεσα ενώ οι Βούλγαροι τους περιμένουν στη γωνία... Καλά τα κατάφεραν.
Το άλλο πάλι που μας βρίζουν αποκαλώντας μας γύφτους! Αυτό το γνωρίζω εκτός από τα ΜΜΕ κι από ανθρώπους που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους στα Σκόπια. Ποιοι; οι Σκοπιανοί. Που αν ο Καραμανλής πείσει τους Έλληνες επιχειρηματίες να αποσυρθούν από τα Σκόπια θα αρχίσουν να τρώνε ο ένας τον άλλον για να επιζήσουν ή θα έρθουν σ' εμάς μετανάστες ζητώντας δουλειά.
Το συμβάν με την ελληνική σημαία φαντάζομαι το γνωρίζεται. Οι Σκοπιανοί ανάρτησαν αφίσες στη χώρα τους με την ελληνική σημαία βάζοντας στη θέση του σταυρού τη σβάστικα. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε (εγώ πάντως δεν το γνώριζα) είναι η ύπαρξη της φωτογραφίας που δημοσίευσε η Απογευματινή. Σκοπιανοί καλωσορίζουν τα στρατεύματα των Ναζί προσδοκώντας πως ο Χίτλερ θα τους παραδώσει τη Μακεδονία. Προσέξτε τον χάρτη με τις ορέξεις τους για τη Μακεδονία όπως και το πορτραίτο του Χίτλερ.
Είναι γνωστό (παγκοσμίως) ότι οι νεοέλληνες είμαστε μ@λ@κες. Η μ@λ@κί@ όμως που δέρνει τους Σκοπιανούς πραγματικά δεν παίζεται. Εντάξει, έχει μια εθνικιστική χροιά το ποστ αλλά δεν με νοιάζει. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδέρφια, το έχω γράψει & το πιστεύω! Αλλά όταν ο γείτονας σου σε περιγελάει εσένα και τους προγόνους σου, τότε αγανακτείς!