Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Anorak Festival 2009

Photobucket
Το Σάββατο 13/06 πραγματοποιήθηκε το 1ο Anorak Festival στο μεσαιωνικό κάστρο της Καβάλας. Έπαιξαν (με σειρά εμφάνισης) οι:
Φυσικά ο Μαγικός Αυλός δεν θα μπορούσε να λείψει από μια τέτοια εκδήλωση που αποτελεί σπάνια όαση στην πολιτιστική έρημο της Καβάλας.
Η τοποθεσία, μέσα στο κάστρο, ήταν ιδανική. Μέχρι ν' αρχίσουν τα παιδιά να παίζουν χάζευες τη θέα (βλέπεις όλη τη Καβάλα, το κάστρο βρίσκεται ψηλά) μέσα από τις πολεμίστρες και έμπαινες στο κατάλληλο mood...
Ακούγοντας τους Le Page, Pop Eye & 5 Star Hotel σκέφτεσαι πως υπάρχει και κάτι ελπιδοφόρο στη μουσική σκηνή της Ελλάδας, κάτι που είναι σαν διαμάντια μέσα στο (δισκογραφικό) βούρκο και περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Τελικά υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα γεμάτη φως, ειλικρίνεια, ταλέντο και όμορφες pop rock μελωδίες.
Οι Matisse πολύ καλύτεροι από ό,τι περίμενα, με κέρδισαν με τη γεμάτη ενέργεια εμφάνισή τους και την πολύ καλή σκηνική παρουσία του τραγουδιστή τους. Ανεβασμένες εντάσεις και από τους Mikro, σε πιο ηλεκτρονικά μονοπάτια.
Όσο για τον άρχοντα των παράλληλων μελαγχολικών ηλεκτρονικών διαστάσεων δεν χρειάζεται να γράψει κανείς πολλά πράγματα. Ποιητικοί στίχοι που δίνουν ένα νόημα βαθύ σε πράγματα, σε σκέψεις που έχεις κρύψει προσεκτικά κάτω από το χαλί αλλά βρίσκονται πάντα εκεί... Ενώ την ίδια στιγμή η μουσική του είναι πύλη ανοικτή σε παράλληλα πανέμορφα ασπρόμαυρα σύμπαντα.
Στη φωτογραφία είναι οι 5 Star Hotel.
ΥΓ: Δυστυχώς δεν έλειψε και η ανοησία του νεοέλληνα, ακόμη και από ένα τέτοιο θεσμό. Η ώρα ήταν 1:10 και ενώ έπαιζε στη σκηνή ο Κ. Βήτα ήρθε η αστυνομία κι έκλεισε τη μουσική!!! Έλεος ρε κομπλεξικοί Καβαλιώτες που ο Κωνσταντίνος σας χάλασε τη μίζερη ησυχία του Σαββατόβραδού σας... Μεγάλο λάθος όμως και των διοργανωτών που, απ' ό,τι φαίνεται, δεν είχαν εξασφαλίσει τη κατάλληλη άδεια.