Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

#ParisAttacks


Τρεις σημειώσεις για τις επιθέσεις στο Παρίσι και το Ελληνικό ίντερνετ:

Νο 1. Είναι συγκλονιστικό μια Παρασκευή βράδυ, ενός Νοέμβρη, κι ενώ ζεις στη πρωτεύουσα του δυτικού κόσμου να ακούς τον πρωθυπουργό σου να λέει να μην βγεις από το σπίτι σου για λόγους ασφαλείας. Μου είναι αδιανόητο. Θα έρθει τώρα η (αριστερίζουσα) αστυνομία θλίψης να σου πει "ναι, αλλά για τη Βηρυτό που σκοτώθηκαν 50 άτομα σε επίθεση αυτοκτονίας δεν έγραψες κάτι". Ναι δεν έγραψα κάτι, δεν το ήξερα μέχρι να κάνεις το εξυπνακίστικο σχόλιο σου αλλά κι εσύ δεν έγραψες τίποτα μέχρι τη στιγμή που θέλησες να μας θαμπώσεις με το ανθρωπιστικό σου μεγαλείο. Και να το ήξερα όμως πάλι θα έγραφα κάτι για το Παρίσι και όχι για τη Βηρυτό. Όχι γιατί δεν έχει σημασία η ζωή των ανθρώπων στον Λίβανο αλλά ταυτίζομαι περισσότερο με έναν Γάλλο πολίτη που πάει σε μια μεταλ συναυλία ένα βράδυ Παρασκευής παρά με μια έκρηξη στη μέση ανατολή. Ίσως να μην είμαι τόσο υπέροχος αριστερός άνθρωπος όπως εσύ, ίσως να μην ζω πάνω σε ένα απαλό σύννεφο όπως εσύ, ίσως να μην είμαι τόσο υποκριτής όσο εσύ.

Νο 2. Αγαπητοί θρησκευόμενοι Έλληνες χριστιανοί πολίτες, τον "κάψατε" τον Παίσιο όπως η Πανάθα τον Νίνη. Ο σούπερ σταρ της ορθοδοξίας είχε προβλέψει και τις επιθέσεις στο Παρίσι. Oh Mon Die! Μόνο το ΠΑΟ - ΟΣΦΠ της επόμενης Κυριακής δεν έχει προβλέψει για να το παίζαμε και στο στοίχημα. Διαβάζεις συγκλονισμένος για το τρομαχτικό χτύπημα, κάνεις το λάθος να μπεις Facebook και τα πρώτα ποστ είναι για τον Παίσιο και την ακόμη μια πετυχημένη του προφητία. Έλεος.

Νο 3. Καμία δικαιολογία για τους δολοφόνους. Μου αρέσουν και μένα οι θεωρίες συνωμοσίας ενώ πρέπει να είναι αφελής κανείς για να μην βγάζει συμπεράσματα όταν συνδυάζει λέξεις όπως ΗΠΑ, πετρέλαιο, όπλα, έλεγχος, χρήματα κτλ. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω, όμως, αυτούς που σκότωσαν αθώο κόσμο στο Παρίσι. Είναι δολοφόνοι. Τέλος. Επίσης με λυπεί ότι πολύς προοδευτικός κόσμος προσπαθεί να υποστηρίξει το ισλάμ. Αυτό το τερατούργημα που αποτελεί ντροπή για την ανθρωπότητα στον 21ο αιώνα. Σύντροφοι χάθηκε η μπάλα.

ΥΓ.: Στη φωτογραφία είναι το δημαρχείο της Καβάλας. Για να είμαι ειλικρινής δεν το είδα ζωντανά. Το αντέγραψα από τη σελίδα του Δήμου στο FB. Απλώς το αναφέρω γιατί κάποια ειδησεογραφικά κανάλια/site την πάτησαν με την φωτοσοπ ακρόπολη.