Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Star Trek Into Darkness


Δεν είμαι οπαδός της ιστορικής σειράς αλλά δηλώνω οπαδός του J.J. Abrams. Δεν με έχει απογοητεύσει μέχρι στιγμής (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων αλλά συγχωρείται γιατί είναι ο δημιουργός της δεύτερης καλύτερης σειράς όλων των εποχών). Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης/παραγωγός συνεχίζει να κρατάει ένα πολύ καλό ποιοτικό επίπεδο και να βάζει τη σφραγίδα του σε οτιδήποτε καταπιάνεται. Με το Star Treck Into Darkness μάλιστα απογειώνει τη συγκεκριμένη διαστημική μυθολογία με το να τη φέρνει πολύ κοντά στη γη. 

Σε μπέρδεψα αγαπητέ αναγνώστη; 

Λοιπόν, αυτό που κάνει ο J.J. Abrams είναι να μη καταφεύγει σε σούπερ ντούπερ μοχθηρούς εξωγήινους που μοιάζουν με διαστημικά ορκ από μακρινούς γαλαξίες αλλά να παρουσιάζει ως "κακό" τον άνθρωπο της φωτογραφίας, τον αγαπημένο Benedict Cumberbatch που κλέβει τη παράσταση. Παρουσιάζεται ανθρώπινος, πληγωμένος, κάποιος που θέλει να προστατέψει την οικογένεια του. Υπάρχουν, επίσης, αναφορές στις σύγχρονες ΗΠΑ και την "ανάγκη" τους να κατασκευάζουν πολέμους και να εφευρίσκουν "κακούς".

Κατά τα άλλα το φιλμ ακολουθεί τα πρότυπα του σκηνοθέτη: Αληθοφανή εφφέ, καλογραμμένο σενάριο, καλές ερμηνείες. Περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη δουλειά του μιας και θα σκηνοθετήσει το επόμενο Star Wars!