Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ελληνάρας


Μερικές φορές σκέφτομαι ότι μας αξίζει η χρεωκοπία* γιατί πολύ πριν τον οικονομικό όλεθρο υπήρξε μια άλλη χρεοκοπία, αυτή στη παιδεία μας. Θα μου πείτε ότι υπερβάλω για ένα παράνομο παρκάρισμα. Είναι όμως αυτό που κρύβεται πίσω από το παρκάρισμα. Η αντίληψη του Ελληνάρα. Είναι αυτή η αντίληψη που μας έφερε εδώ που είμαστε. Είναι αυτή η νοοτροπία του να βολέψω τον εαυτούλη μου και να πάνε να γαμηθούν όλοι οι άλλοι. Σιγά μην περπατήσω λίγο παραπάνω εγώ για να μπορεί να περάσει τη διάβαση κάποιος άνθρωπος με κινητικά προβλήματα. Τι το πήρα τότε το (ρουμάνικο) "jeep";

Μια δεύτερη ανάγνωση της φωτογραφίας αφορά το αυτοκίνητο. Πάντα πίστευα ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι γνώρισμα των νεόπλουτων & πλούσιων με ακριβά τεράστια SUV που νομίζουν ότι τους ανήκουν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια. Φαίνεται τελικά όμως ότι δεν κάνει οικονομικές διακρίσεις η γαϊδουριά, καθώς και με ένα φτηνό ρουμάνικο Dacia Stepway, πάλι μπορεί να είσαι βλάκας και να παρκάρεις μπροστά σε ράμπα για αναπηρικά αμαξίδια.

Πρέπει ν' αλλάξουμε μυαλά πρώτα απ' όλα και μετά θα έρθει και η οικονομική ανάκαμψη.

[photo by Skordoputsoglou @twitter]

*Βέβαια αυτοί που αξίζουν πολύ περισσότερο τη χρεοκοπία από όλους τους άλλους και κύριοι υπεύθυνοι είναι αυτοί που δεν θα τους αγγίξει. Πολιτικοί, εργολάβοι, καναλάρχες, μεγαλοδημοσιογράφοι, εφοπλιστές, κομματόσκυλα, "επαγγελματίες" συνδικαλιστές/εργατοπατέρες, λαμόγια κ.α.