Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Ο πόλεμος της Βασίλισσας Αράχνης



Μόλις τελείωσα τα έξι βιβλία της σειράς. Μου φάνηκαν αρκετά διασκεδαστικά και αυτό νομίζω είναι το επίθετο που τους ταιριάζει καλύτερα.

Η σειρά ακολουθεί το ταξίδι μια ομάδας σκοτεινών ξωτικών (Ντρόου) στη προσπάθεια τους να βρουν τα αίτια που σιωπής της μοχθηρής θεά τους, της Λοθ, η οποία δεν εισακούει πια τις προσευχές τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ίδια η κοινωνία τους από εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς.

Από το υπόγειο Άντερνταρκ φτάνει ο αναγνώστης μέχρι τα βασίλεια της Αβύσσου αλλά και της ιερής κατοικίας της Λοθ, στις κατώτερες διαστάσεις. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης πλάσματα μαγικά, δαιμονικά και αλλόκοσμα παρελαύνουν ενώ παράλληλα επικοί πόλεμοι και μάχες ακόμη και ανάμεσα σε θεούς παίρνουν θέση σε αυτό το πανηγύρι fantasy λογοτεχνίας.

Κάθε βιβλίο είναι γραμμένο από διαφορετικό συγγραφέα ενώ την επίβλεψη του εγχειρήματος ανέλαβε ο R.A. Salvatore. Η σειρά απευθύνεται σε οπαδούς του συγκεκριμένου είδους λογοτεχνίας και δεν παρεκκλίνει ούτε εκατοστό από τα δόγματα του φανταστικού όπως τα έχουν ορίσει προηγούμενα βιβλία του κόσμου των "Βασιλείων της Λήθης". Αυτό είναι ταυτόχρονα καλό αλλά και κακό καθώς υπάρχει μια συνέχεια αλλά δεν υπάρχει κάποιος νεωτερισμός που θα μπορούσε να απογειώσει τη σειρά. Επίσης μερικές φορές η ανάγνωση μου έδινε πιο πολύ την αίσθηση ενός παιχνιδιού RPG παρά αυτή ενός μυθιστορήματος. Η μετάφραση φαίνεται να είναι λίγο βιαστική.

Στα λινκ που ακολουθούν (από την Anubis που εκδίδει τα βιβλία) υπάρχουν preview του κάθε βιβλίου αλλά και η δυνατότητα αγοράς τους.