Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Τον Ιούλιο ο νέος δίσκος των Διάφανων Κρίνων!

Η πολύ αξιόλογη μουσική ιστοσελίδα www.atraktos.net φιλοξενεί συνέντευξη με τον Παντελή Ροδοστόγλου από τα Διάφανα Κρίνα. Τη συνέντευξη παίρνει ο Τάσος Φιλόπουλος. Ακολουθεί αναδημοσίευση της ενδιαφέρουσας συνέντευξης:

Καλησπέρα Παντελή, από ό,τι γνωρίζω τώρα γυρίσατε από tour, ήσασταν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και τώρα τελειώνουν οι live εμφανίσεις;

Καλησπέρα Τάσο, ναι γυρίσαμε από live που είχαμε σε οκτώ πόλεις που παίξαμε και τώρα βρισκόμαστε εδώ στο Κύτταρο για τα δύο τελευταία live αυτής της περιόδου.

Για το καλοκαίρι τι σχέδια έχετε;

Το καλοκαίρι δεν νομίζω να έχουμε live. Θα μπούμε Ιούνιο-Ιούλιο να γράψουμε το νέο δίσκο και μόνο αν τύχει να εμφανιστεί κάποιο φεστιβάλ θα παίξουμε. Αλλιώς με το καλό όταν βγει ο δίσκος γύρω στο φθινόπωρο μετά θα ακολουθήσουν κάποιες ζωντανές εμφανίσεις.

Για το νέο δίσκο τι μπορείς να μας πεις; Σε τι ύφος να τον περιμένουμε, μίλησέ μου για τις ιδέες που έχετε;

Τα κομμάτια είναι σχεδόν έτοιμα, όπως σου είπα τα τραγούδια θα αρχίσουμε τον Ιούνιο να τα ηχογραφούμε και θα βγει από μια ανεξάρτητη εταιρεία. Για τίτλο δεν ξέρουμε στα σίγουρα ακόμα, ισορροπούμε ανάμεσα σε κάνα δυο-τρεις αλλά ακόμα δεν ξέρω να σου πω στα σίγουρα. Τώρα όσο αναφορά τα τραγούδια θα υπάρχουν και πιο σιγανά αλλά και δυνατά, μερικά από αυτά τα παίζουμε στα live. Είναι γύρω στα δώδεκα κομμάτια και βασικά περιμένουμε με χαρά να μπούμε στο στούντιο να γράψουμε. Επίσης να αναφέρω ότι παραγωγός θα είναι ένας καλός φίλος ο Μάκης Μπουράτογλου ο οποίος έχει κάνει διάφορες δουλειές και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί.

Θα σου κάνω μια ερώτηση που και παλαιότερα είχαμε συζητήσει μαζί και με την υπόλοιπη μπάντα. Έχετε σκοπό κάποια στιγμή την ηχογράφηση ενός liveάλμπουμ όπως παλαιότερα έχουν κάνει κι άλλες μπάντες της ελληνικής ροκ σκηνής;

Κοίταξε, σίγουρα υπάρχει στο μυαλό μας και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα έρθει και το βλέπουμε.

Κάτι που έχουμε συναντήσει σε πολλές μπάντες που είναι μαζί αρκετά χρόνια είναι το να θέλει κάποια στιγμή κάποιο μέλος του συγκροτήματος να κάνει κάποια δουλειά solo μακριά από την υπόλοιπη μπάντα. Σε εσάς συμβαίνει κάτι τέτοιο

Αυτό πιστεύω ότι είναι κάτι το υγιές. Όταν αποφασίσει κάποιος να το κάνει θα το κάνει και άλλωστε δεν ήμαστε δεσμοφύλακες οπότε ο καθένας μπορεί να βρει διόδους να αναπτύξει τις δημιουργικές του ανάγκες. Άρα ποτέ δεν ξέρεις...Ο Θάνος έχει πολύ τέτοια ανάγκη, αλλά και ο Νίκος αν δεις παίζει σαν session μουσικός σε άλλες μπάντες σε live και σε ηχογραφήσεις.

Από μουσικής πλευράς είστε μια μπάντα που σε κάθε δίσκο διαπιστώνουμε ότι κάνετε βήματα προς τα μπροστά , προς κάτι νέο. Μπορεί το ύφος να παραμένει σε ίδιες γραμμές αλλά έχει μεγάλες διαφορές στην φόρμα της μουσικής ο κάθε σας δίσκος και ειδικά με αποκορύφωμα την έκδοση του βιβλίου/άλμπουμ με instrumental κομμάτια.

Αυτό είναι το ζητούμενο, κάθε δίσκος μας να είναι κάτι διαφορετικό, να είναι ένα βήμα παραπάνω όσο αναφορά τις συνθέσεις, την τεχνική και όλα αυτά. Νομίζω πως με το καινούριο δίσκο θα υπάρξει μεγάλη στροφή και πιστεύω ότι οι συνθέσεις είναι πολύ αξιόλογες. Έχουμε κομμάτια σχεδόν δύο χρόνια τώρα αλλά και μερικά που έχουν γραφτεί μονάχα τρεις μήνες τώρα.

Έχει περάσει από την σκέψη σας να προσθέσετε έγχορδα σε κάποιον δίσκο ή σε κάποιες ζωντανές εμφανίσεις σας επί σκηνής όπως έχουν κάνει κι άλλες μπάντες από το εξωτερικό και για παράδειγμα μία που μου έρχεται σαν το δικό σας ύφος είναι οι Tindersticks

Ναι αυτό είναι ένα άλλο απωθημένο. Το πρώτο ήτανε ο ορχηστρικός δίσκος και το άλλο είναι μια ομάδα εγχόρδων και σε δίσκο μα και σε live. Θα δούμε...άλλωστε για αυτό ήμαστε εδώ ώστε να πραγματοποιούμε τα όνειρα μας.

Με αυτά που μου λες διακρίνω φωτεινό μέλλον για Κρίνα..

Σαφέστατα κυνηγάμε τα όνειρα μας όπως σου είπα και ήμαστε σε μια αρκετά δημιουργική φάση.

Κάτι τελευταίο λοιπόν...Να περιμένουμε έκδοση σε βινύλιο τον νέο δίσκο και για Artwork φαντάζομαι ότι ο Θάνος θα βάλει το χεράκι του;

Θα βγει και σε βινύλιο και όσο για το εξώφυλλο μάλλον θα είναι από σκίτσα του Θάνου όπως είπες. Θέλουμε να υπάρχει και εκεί το δημιουργικό στίγμα του συγκροτήματος όσο μπορούμε.