Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Downton Abbey



Πόσο ενδιαφέρον μπορεί να έχει η ζωή μιας οικογένειας αριστοκρατών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον Α' παγκόσμιο πόλεμο που ζουν στον πύργο του Downton Abbey στη βρετανική επαρχία;

Πολύ. Καταρχάς η φωτογραφία της σειράς είναι πολύ όμορφη τόσο μέσα στον πύργο όσο και έξω με το καταπράσινο αγγλικό περιβάλλον ως ζωντανό σκηνικό να βοηθάει πολύ. Παράλληλα, γενικά, η παραγωγή είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο παρουσιάζοντας την ζωή εκείνης της εποχής άριστα. Βρετανικό χιούμορ, αυτοσαρκασμός ορισμένες στιγμές για έναν τρόπο ζωής που ξεθωριάζει, δυνατές δραματικές στιγμές και το κερασάκι στη τούρτα η εκπληκτική Maggie Smith στο ρόλο της δούκισσας του Γκράθαμ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι οπαδός των σειρών εποχής (αν δεν έχει μάγους, δράκους ή ξωτικά :-) και η συγκεκριμένη παραγωγή του itv αναπαυόταν αρκετά χρόνια στον σκληρό μου δίσκο χωρίς να την έχω δει. Την ξεκίνησα, όμως, πριν δύο μήνες και είδα με μια "ρουφηξιά" και τις έξι σεζόν. Περιμένω τώρα το τελευταίο χριστουγεννιάτικο επεισόδιο με αυτό το αίσθημα χαράς αλλά και στεναχώριας όταν ολοκληρώνεται κάτι που αγάπησες.

IMDb