Σάββατο 5 Μαΐου 2012

The Avengers


Έτσι πρέπει να γυρίζονται οι υπερηρωικές ταινίες. Ο Whedon (σκηνοθέτης) δίδαξε πως μια μυθολογία κόμικ μεταφέρεται στο σινεμά. Ακομπλεξάριστη, προσεγμένη, αστεία, εντυπωσιακή.

Πολύ καλό το καστ αλλά σίγουρα ξεχωρίζουν ο Robert Downey Jr. ως Tony Stark / Ironman και η έκπληξη της βραδιάς, ο Mark Ruffalo ως Bruce Banner / The Hulk. Δεν μου άρεσε o Κάπτεν Αμέρικα ως χαρακτήρας αλλά και ο ηθοποιός που τον ενσάρκωσε. Βέβαια δεν μπορούσε να κάνει και κάτι καλύτερο ο Whedon καθώς ο συγκεκριμένος ήρωας, με τη κιτς στολή και τα παλιομοδίτικα πατριωτικο-θρησκευτικά ξεσπάσματα, δεν δίνει πολλά περιθώρια για βελτίωση της εικόνας του φλώρου Αμερικάνου που βγάζει προς τα έξω.

Παράλληλα τα εντυπωσιακά εφφέ λειτούργησαν ως  το απαραίτητο περιβάλλον, ως το κατάλληλο σκηνικό για να ξεδιπλωθεί η επική δράση και δεν επισκίασαν το εγχείρημα, δεν έγιναν οι πρωταγωνιστές, όπως παρατηρείται δυστυχώς στις περισσότερες ομοειδής παραγωγές του Χόλυγουντ.

Εν κατακλείδι, διασκέδασα κάθε δευτερόλεπτο του φιλμ καθώς προσφέρει απλόχερα αυτό που υπόσχεται: ένα eye candy αγχολυτικό ή, με άλλα λόγια, την ευκαιρία να ξεφύγεις για δύο ώρες από τη πεζή πραγματικότητα και να επιστρέψεις με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο σου.