Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Thundercats 2011


Αρχικά ενθουσιαστήκαμε με την ιδέα αναβίωσης της αγαπημένης σειράς των παιδικών μας χρόνων. Στη συνέχεια γκρινιάξαμε όταν είδαμε τις πρώτες εικόνες από τους νέους Θάντερκατς. Μετά ανυπομονούσαμε για το πρώτο επεισόδιο. Λοιπόν, έχοντας δει τα επεισόδια 1-4, ένα έχω να πω: Πολύ καλή δουλειά!

Ναι, υπάρχουν πολλές αλλαγές σε σχέση με τη σειρά του 1985 αλλά οι περισσότερες είναι πολύ επιτυχημένες. Τα πιο σημαντικά σημεία της νέας προσπάθειας είναι:

1) Η Θαντέρα δεν έχει καταστραφεί. Βρισκόμαστε στον πλανήτη σε περίοδο ακμής του βασιλείου των Θάντερκατς.
2) Βασιλιάς είναι ο πατέρας του Λάιονο. Ο Τίγκρα είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του Λάιονο και υπάρχει κόντρα μεταξύ τους για το ποιος θα είναι ο διάδοχος. Για κάποιο λόγο, που δεν εξηγείται στα πρώτα επεισόδια, δικαιωματικά ο θρόνος πρέπει να περάσει στον Λάιονο αν και μικρότερος σε ηλικία και ο Τίγκρα έχει ξενερώσει.
3) Οι Θάντερκατς δεν χρησιμοποιούν τεχνολογία. Μάλιστα δεν γνωρίζουν τι είναι τεχνολογία, τη θεωρούν απλά ένα μύθο.
4) Ομοίως μυθικό πλάσμα θεωρούν και τον Μαμ-ρα καθώς δεν τον έχουν αντιμετωπίσει για εκατοντάδες χρόνια.
5) Το βασίλειο εκμεταλλεύεται τους πόρους του πλανήτη αφήνοντας άλλα ήδη, όπως οι Σαύρες, να ζουν σε ερήμους χωρίς τροφή και να λιμοκτονούν. 
6) Όλα τα παραπάνω θ' αλλάξουν μετά από μια καταστροφική επίθεση των Σαυρών σε συμμαχία με τον Μαμ-ρα και με τη χρήση εξελιγμένης τεχνολογίας. Το βασίλειο των Θάντερκατς καταστρέφεται ολοκληρωτικά, ο Βασιλιάς προδίδεται από τον στρατηγό του και σκοτώνεται. Ο Τζάγκα που είναι κάτι σαν αρχιερέας και σύμβουλος του βασιλιά αιχμαλωτίζεται από τον Μαμ-ρα. Στη θρησκεία/σέκτα του Τζάγκα κληρικός, μεταξύ άλλων, είναι η Τσιτάρα!
7) Τελικά ο Λάιονο, ο Τίγκρα, η Τσιτάρα, οι Γουάλι-κιτ και Γουάλι-κατ και ο Σναρφ, που παρεμπιπτόντως δεν έχει την ικανότητα ομιλίας και είναι απλώς το κατοικίδιο του Λάιονο, ξεκινούν ένα ταξίδι προς αναζήτηση του αρχαίου Βιβλίου των Οιωνών που κρύβει μυστικά τα οποία θα τους βοηθήσουν στον αγώνα τους για επιβίωση στους σκληρούς αγριότοπους της Θαντέρα.
8) Το σπαθί των Οιωνών λειτουργεί όπως ακριβώς και στη παλιά σειρά.
9) Το σχέδιο είναι 100% άνιμε και με ικανοποίησε απόλυτα αισθητικά.
10) Το 4ο επεισόδιο θα ορκιζόμουν ότι το σκηνοθέτησε ο Χαγιάο Μιγιαζάκι!

Εν κατακλείδι, αγαπητοί θαυμαστές των άνιμε και εσείς νοσταλγοί της σειράς του 1985, δείτε άφοβα το νέο ξεκίνημα. Σέβεται τη μυθολογία των Θάντερκατς, την ανανεώνει και τη κάνει το ίδιο σπουδαία εν έτει 2011, τριάντα χρόνια -σχεδόν- μετά τη γέννηση της.