Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Αυτός ο ΠΑΟ δεν είναι Έλληνας


"Την ώρα που στο Λουξεμβούργο οι διοικητές της Ευρώπης συζητούν αν θα αποβάλουν την Ελλάδα από την ευρωζώνη, ή τέλος πάντων τι θα κάνουν με την περίπτωσή της, στη Βαρκελώνη μια ελληνική ομάδα μπάσκετ ετοιμάζεται να ξαναπάρει το στέμμα της κορυφαίας στην Ευρώπη. Σχήμα οξύμωρο; [...] Μια ελληνική ομάδα δίνει παράδειγμα λειτουργίας, παρουσιάζει ένα μοντέλο το οποίο θα έπρεπε να εμπνέει μια χώρα της οποίας η διοίκηση και η επιχείρηση παραπαίει. [...]
[...] Δύο Ελληνες, ο Παύλος Γιαννακόπουλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, είναι αυτοί που είδαν στο βάθος αυτό που είδε πρώτος ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Παλιά ιστορία αυτή, δεν θα την επαναλάβω. Η εποχή όμως κάνει αυτήν την ιστορία πιο επίκαιρη από ποτέ. Αυτός ο Παναθηναϊκός είναι εντελώς ξένος με το περιβάλλον του. Δεν είναι Ελληνας. Πιθανόν γι’ αυτό και σύντομα θα πάρει την μπάλα του και θα πάει σε άλλα γήπεδα για να συνεχίσει να παίζει, όχι στα ελληνικά. Πρέπει να το κάνει, αν θέλει να μείνει ανταγωνιστικός και να κρατήσει τις προδιαγραφές του. [...] "

Την ίδια στιγμή που διαβάζεις το παραπάνω κείμενο του Βασίλη Σαμπράκου, διαβάζεις και τη παρακάτω είδηση στην iefimerida:

"Συμπλοκή οπαδών Ολυμπιακού-ΠΑΟ με καλάσνικοφ! Αιματηρή συμπλοκή με καλάσνικοφ μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού έγινε αργά χτες το βράδυ στη Κόρινθο.Τρεις άγνωστοι που εκτιμάται ότι είναι οπαδοί του Ολυμπιακού πυροβόλησαν εφτά οπαδούς του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν στα πόδια δύο από αυτούς ηλικίας 27 και 28 ετών.
Το επεισόδιο ήταν συνέχεια μιας άλλης συμπλοκής που είχε γίνει νωρίτερα έξω από το Σύνδεσμο φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Κόρινθο. [...]"

Ναι, δεν είναι Έλληνας ο μπασκετικός ΠΑΟ. Δεν είναι γι' αυτούς τους Έλληνες ο μπασκετικός ΠΑΟ, θα προσθέσω.

ΥΓ: Νικ Καλάθη βγάλε με ασπροπρόσωπο και σήμερα με την απόδοση σου. Από το καλοκαίρι υποστήριζα ότι θα γίνεις μεγάλος παίκτης, όταν όλοι οι φίλοι -παναθηναϊκοί και μη- μου έλεγαν ότι ο ΠΑΟ χρειάζεται πλεϊμέικερ.

[photo via gatti]