Alcatel OT-807


Πριν ένα μήνα αγόρασα το εν λόγω τηλέφωνο και θα ήθελα να γράψω τις εντυπώσεις μου που, ίσως, φανούν χρήσιμες σε κάποιον που σκέφτεται να το αποκτήσει.

Τα χαρακτηριστικά που έψαχνα σε ένα τηλέφωνο ήταν α) Πλήρες πληκτρολόγιο (qwerty), β) μεγάλη οθόνη, γ) wi-fi, δ) opera για χρήση του internet και κυρίως ε) χαμηλή τιμή. Το OT-807 τα  συγκεντρώνει όλα αυτά και μάλιστα με το παραπάνω. Βέβαια παρουσιάζει και κάποια μειονεκτήματα.
Αλλά ας δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του:

Πλεονεκτήματα
- Πλήρες πρακτικό πληκτρολόγιο με πολύ καλή αίσθηση αφής στη χρήση του.
- Μεγάλη οθόνη αφής 2,8".
- Δέχεται δύο κάρτες sim. Είναι και οι δύο ενεργές ταυτόχρονα. Απλώς όταν μιλάτε στη μία και σας καλούν στην άλλη, φαίνεται σαν να είναι κλειστό το κινητό σας (στη 2η sim) και έρχεται μετά μήνυμα ενημέρωσης.
- Wi-fi. Δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα στη χρήση του. Βρίσκει τα δίκτυα και συνδέεται εύκολα και γρήγορα. Υπάρχει μάλιστα και ειδικό πλήκτρο στα πλάγια του τηλεφώνου πoυ ενεργοποιεί άμεσα το wi-fi.
- Το μενού είναι λιτό και πρακτικό. Όλες οι επιλογές βρίσκονται εκεί που πρέπει να είναι. Μαθαίνεις να το χρησιμοποιείς αμέσως.
- Έχει προεγκατεστημένα προγράμματα για msn, twitter, facebook, rss reader, e-mail & καιρό. Χρησιμοποιώ αυτά που είναι για τον καιρό, το e-mail & για τις τροφοδοσίες rss. Είναι απλά στην υλοποίηση αλλά κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους (με μια μικρή εξαίρεση που θα αναφερθεί παρακάτω).
- Έχει opera που είναι ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσεις το internet σε κινητά που δεν είναι smartphone.
- Τα πλαστικά έχουν απροσδόκητα καλή ποιότητα κατασκευής και το κάνουν να μοιάζει με πολύ ακριβότερο κινητό.
- Έχει πολύ δυνατό ηχείο.
- Η μπαταρία κρατάει 4 μέρες.
- Δέχεται κάρτες μνήμες microSD (ως 8gb)
- Έχει όμορφη σχεδίαση.
- Είναι φθηνό. Κοστίζει 92 euro (σκέτη συσκευή, χωρίς κάποιο συμβόλαιο κινητής τηλ.)

Μειονεκτήματα
- Η οθόνη είναι resitive που σημαίνει ότι απαιτεί πίεση για να λειτουργήσει, κάτι που μεταφράζεται σε δημιουργία αίσθησης μέτριας απόκρισης. Είναι αναγκαίο όμως κακό σε αυτή τη κατηγορία τιμής. Δεν με δυσκολεύει στη χρήση εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις.
- Η εφαρμογή (java) του e-mail δεν αναγνωρίζει σε κάποια e-mail τους ελληνικούς χαρακτήρες. Π.χ. ενώ φαίνονται κανονικά τα ελληνικά στα e-mail/ενημερώσεις που λαμβάνω όταν γράφετε κάποιο σχόλιο στον Μαγικό Αυλό, δεν εμφανίζονται σωστά σε άλλα που στέλνει π.χ. ο φίλος μου ο Π.Β. Έχει να κάνει με την κωδικοποίηση χαρακτήρων αλλά δεν βρήκα κάποια λύση (πάντως μπορεί κανείς να διαβάσει κανονικά όλα τα e-mail μέσα από την Opera).
- Είναι ελάχιστα παραμετροποιήσημο το menu.
- Δεν είναι smartphone. Δεν δέχεται, δηλαδή, εφαρμογές όπως τα Android ή το iPhone. Μια, κάποια λύση είναι το γεγονός ότι μπορούν να εγκατασταθούν java εφαρμογές.
- Η εφαρμογή Opera δεν είναι φιλική στη χρήση με αφή αλλά το πλήρες πληκτρολόγιο εξαφανίζει αυτό το μειονέκτημα. Η εφαρμογή για το twitter κολλάει συχνά. Προσωπικά μπαίνω πλέον στο twitter μόνο με την Opera που είναι ταχύτατη.
- Είναι Alcatel, μια εταιρία που δεν έχει το κύρος μιας Nokia ή Samsung.
- Ο φωτογραφικός φακός είναι μόνο 2mp με μέτρια ποιότητα και χωρίς auto-focus.

Εν κατακλείδι, η εμπειρία μου από τη χρήση του OT-807 είναι θετική. Θα έλεγα μάλιστα ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος, ως και  εντυπωσιασμένος κάποιες φορές (π.χ. ποιότητα κατασκευής). Προσφέρει περισσότερα από αυτά που ζητάει και αποτελεί μια τίμια πρόταση με χαρακτηριστικά -που προς το παρόν- δεν έχουν αντίπαλο σε αυτή τη κατηγορία τιμής.

Διαβάστε επίσης:

Τέννεσι Ουίλιαμς - Γυάλινος κόσμος (απόσπασμα)