Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Royal Enfield Classic 500

Royal Enfield Bullet Classic
Εναλλακτικός τίτλος: Made in India!

Η Royal Enfield ήταν μια βρετανική εταιρία κατασκευής μοτοσυκλετών για το στρατό που γεννήθηκε το 1890. Η επιχείρηση πωλήθηκε στην E. Smith & HP το 1963 και στη συνέχεια στη Norton-Triumph-Villiers (NVT). Τελικά είχε τη τύχη των υπολοίπων εταιριών της Γηραιάς Αλβιώνας (με λαμπρή εξαίρεση τη Triumph). Η παραγωγή σταμάτησε το 1970 και η εταιρεία διαλύθηκε το 1971.

Όμως ήδη από το 1955 η Enfield Ινδίας συναρμολογούσε μοτοσυκλέτες (το μοντέλο Bullet) με άδεια από το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ από 1962 τις κατασκεύαζε εξολοκλήρου στην Ινδία. Η Enfield της Ινδίας αγόρασε τα δικαιώματα για τη χρήση του ονόματος Royal Enfield το 1995. Η παραγωγή συνεχίζεται και η Royal Enfield είναι σήμερα η παλαιότερη μάρκα μοτοσικλέτας στον κόσμο που εξακολουθεί να παράγει δίκυκλα, με το μοντέλο Bullet ν' απολαμβάνει τον τίτλο της μοτοσικλέτας με το μακροβιότερο χρονικό διάστημα παραγωγής όλων των εποχών.

Η Ινδική εταιρία μένει πιστή στο σχέδιο της Bullet των 60's κάνοντας μόνο μικρές βελτιώσεις. Στη φωτογραφία βλέπεται τη νέα πανέμορφη Royal Enfield Classic 500 που μπήκε ήδη στη wishlist μου... Ειδικά σε αυτό το γαλαζοπράσινο χρώμα με το υπερ-γαμάτο μονόσελο είναι όνειρο.