Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Οι νομάρχες θέλουν περισσότερα κυβικά!

Κάθισα χθες το απόγευμα, με μια ζεστή κούπα καφέ, στην αναπαυτική πολυθρόνα του σπιτιού μου και είπα να ασχοληθώ με ένα σπορ που το έχω παρατήσει (λόγω ενημέρωσης πλέον από το διαδίκτυο), αυτό του παρακολούθησης δελτίου ειδήσεως στη τηλεόραση. Καθώς οι επιλογές είναι ελάχιστες, είδα τις ειδήσεις του Σκάι. Ίσως το μόνο αξιόλογο δελτίο ειδήσεων. Επίσης, we love Sia Kosioni. Κι εκεί που παρακολουθούσα αμέριμνος, παραλίγο να μου πέσει ο καφές από τα χέρια ακούγοντας τη παρακάτω είδηση:
Την εξαίρεση αυτοκινήτων των νομαρχών από την υπουργική απόφαση που επιβάλλει «πλαφόν» 1.600 κ.εκ. ζητά με επιστολή του προς τον Γιάννη Ραγκούσης ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, Δημήτρης Δράκος. Στην επιστολή του, υποστηρίζει ότι οι διατάξεις της απόφασης δεν λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις αντικειμενικές ανάγκες σε οχήματα στην περιφέρεια, όπως η μορφολογία του εδάφους και η ποιότητα του οδοστρώματος. Εκτιμά ότι η προσέγγιση ορισμένων οικισμών με αυτοκίνητα μέσου κυβισμού ή υβριδικά είναι "εξαιρετικά δύσκολη ακόμη και επικίνδυνη". Κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις ανάγκες των νομαρχών, επικαλούμενος τις συχνές μετακινήσεις τους. [...]
Δεν ξέρω πόσα θαυμαστικά να βάλω δίπλα στη λέξη "επικίνδυνη" για να δείξω την έκπληξη μου και την αγανάκτηση μου! Ρε λαμόγια νομάρχες, τα 1.600 κ.εκ. είναι επικίνδυνα; Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι εμείς που οδηγούμε σε επαρχιακό δίκτυο και διανύουμε πολλά χιλιόμετρα με 1.400 κ.εκ. τι πρέπει να κάνουμε; Ρε κομματόσκυλα, απατεώνες που θέλετε και χλιδή με ακριβά αυτοκίνητα, δεν πάτε να γαμηθείτε κι εσείς και όλη η φάρα σας που μας έχει φέρει ένα βήμα πριν τη χρεωκοπία... Ελπίζω να μην ενδώσει ο Ραγκούσης και κάνει εξαίρεση γιατί θα είναι η αρχή του τέλους για το νόμο.