Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

7 & the big bang theory

Photobucket
Σήμερα ήταν μια μέρα από τα παλιά... Έλιωσα όλη μέρα μέσα στο σπίτι. Κι έξω να βρέχει.
Ήταν ευκαιρία να ασχοληθώ λίγο και με το pc που το παραμέλησα το τελευταίο καιρό. Κι εγένετο windows 7! Μετά από 6-7 χρόνια με xp. Τα vista ποτέ δεν τα χώνεψα. Από τη μια οι κριτικές που διάβαζα και από την άλλη το γεγονός ό,τι είχα συνηθίσει τα xp που δίκαια θεωρούνται από από πολλούς τα καλύτερα windows που έβγαλε ποτέ η microsoft, με οδήγησαν στο ν' αρνούμαι να αλλάξω το λειτουργικό μου εδώ και πολλά χρόνια. Με εξαίρεση βέβαια τα διαλείμματα με Linux (Ubuntu), όταν με έπιαναν οι "επαναστατικά" μου.
Και για τα 7 ήμουν λίγο επιφυλακτικός. Κάποιες γνώμες ειδικών (και μη) ότι ήταν ουσιαστικά vista με διαφορετική εμφάνιση με έκαναν να διστάζω να κάνω τη αλλαγή. Τα xp όμως άρχισαν να δείχνουν την ηλικία τους.
Η εγκατάσταση είναι πολύ απλή. Πολύ εύκολη είναι και η διαδικασία το να το φέρεις στα μέτρα σου. Αυτό με τα libraries δεν κατάλαβα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το έψαξα και πολύ. Πολύ καλή η δυνατότητα αναζήτησης οποιουδήποτε προγράμματος ή αρχείου από το Start Menu. Είναι γρήγορα ακόμη και με το 1gb μνήμης που έχω. Η εμφάνιση είναι σχετικά καλή και μοιάζει αρκετά με τα vista. Αυτές είναι οι πρώτες εντυπώσεις μου από μια σύντομη επαφή μαζί τους. Ο χρόνος θα δείξει αν θα είναι άξιοι αντικαταστάτες των "περήφανων" xp.
Κατά τα άλλα... όλη μέρα μέσα. Είδα καμιά δεκαριά επεισόδια του Big Bang Theory που είναι γαμάτη σειρά και πάει να γίνει το νέο "Friends". Πολύ έξυπνα αστεία και απολαυστικοί επιστημονικοί διάλογοι. Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Νομίζω από φέτος το δείχνει και το Star.
Άντε, αύριο να δούμε και λίγο κόσμο live...
Τα λέμε.