Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Ούτε στην Τουρκία...

Σπάνια σε αυτό το μπλογκ έχω γράψει για άλλη ποδοσφαιρική ομάδα εκτός του ΠΑΟ. Σήμερα όμως θα κάνω μια εξαίρεση γιατί κάποια γεγονότα είναι εξοργιστικά.
Αύριο το βράδυ ο ΟΣΦΠ παίζει με την Ανόρθωση (ομάδα της Κύπρου) για την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λίνγκ. Ο ΟΣΦΠ έχει χάσει με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι, στην έδρα της αντιπάλου ομάδας, κι επομένως πρέπει να κερδίσει με 4-0 στο Καραϊσκάκη για να περάσει. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς είναι πολύ δύσκολο για τον ΟΣΦΠ να προκριθεί.
Εδώ αρχίζει η γνωστή τακτική "εκφοβισμού" του παρακράτους της διοίκησης του Ολυμπιακού. Βλέποντας ο πρόεδρος του ΟΣΦΠ ότι χάνει τα 10-15 εκ. ευρώ (ανάλογα με τη πορεία) από το Τσάμπιονς Λινγκ προσπαθεί με εξωαγωνιστικούς υπόγειους τρόπους να "καθαρίσει" το ματς. Ήδη τα φερέφωνά τους (γνωστοί κι ως αθλητικοί δημοσιογράφοι) άρχισαν -εδώ και καιρό- να δημιουργούν κλίμα φανατίζοντας τους οπαδούς. Όμως επειδή αυτά δεν αρκούν:
Για επίθεση των οπαδών του Ολυμπιακού προς την αποστολή της Ανόρθωσης κάνουν λόγω τα Κυπριακά μέσα ενημέρωσης! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ γίνεται λόγος για κινήσεις από οπαδούς του Ολυμπιακού στην Αττική οδό κατά τη διαδρομή του πούλμαν των Κύπριων από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στο ξενοδοχείο. Όπως καταμαρτυρούν τα μέλη της Ανόρθωσης περίπου 25 μηχανάκια ακινητοποιήσαν το λεωφορείο για περισσότερο από μισή ώρα και επιτέθηκαν φραστικά στα μέλη της αποστολής. «Ζούμε καταστάσεις που δεν ζήσαμε ούτε στην Τουρκία» λένε οι Κύπριοι που ήδη έκαναν καταγγελία στην ΟΥΕΦΑ για το συμβάν! Τους Κύπριους συνόδευε ένα περιπολικό της αστυνομίας ενώ μετά το επεισόδιο η αστυνόμευση της αποστολής ενισχύθηκε από 100 περίπου αστυνομικούς που φυγάδευσε την αποστολή από άλλο δρόμο.
(Πηγή: www.gazzetta.gr)
Σε άλλα site αναφέρεται πως οι οπαδοί του ΟΣΦΠ δημιούργησαν φθορές και στο λεωφορείο. Αλήθεια οι 100(!) αστυνομικοί δεν κατόρθωσαν να πιάσουν κανέναν από τους ταραξίες; Μάλλον όχι. Μπράβο στην ΕΛ.ΑΣ. Για άλλη μια φορά άξια... Αλλά εδώ ακόμη "ψάχνουν" τον δολοφόνο του οπαδού του ΠΑΟ, που δολοφονήθηκε από οπαδούς τους ΟΣΦΠ στη Λαυρίου, με μερικά μηχανάκια θα ασχολούνται;
"Ε, και τι έγινε;" γράφουν πολλοί φίλαθλοι της πιο αντιπαθέστατης (σύμφωνα με τους ίδιους*) ομάδας στην Ελλάδα. Πράγματι δεν άνοιξε μύτη. Δεν σκοτώθηκε κανείς παίκτης της Ανόρθωσης. Φαίνεται ότι τα "αλάνια" που ανέλαβαν την επιχείρηση δεν ήταν τόσο ικανά όσο εκείνα στη Λαυρίου. Καταδεικνύεται όμως με τον καλύτερο τρόπο η τακτική που αρέσκεται να ακολουθεί ο ΟΣΦΠ και οι διοίκηση του όταν βρίσκεται σε κατάσταση πανικού.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟ στη Ριζούπολη, τα επεισόδια με τη Ρόμα, η δηλητηρίαση των εμφιαλωμένων νερών των παικτών της CSSKA στο μεταξύ τους παιχνίδι είναι μερικά παραδείγματα.
Μακάρι να αποκλειστεί ο ΟΣΦΠ από το Τσάμπιονς Λινγκ. Πριν θεωρούσα τον πιθανό αυτό αποκλεισμό απλώς ως μια άλλη ευκαιρία να πειράξω φίλους Ολυμπιακούς. Τώρα πραγματικά εύχομαι να αποκλειστεί γιατί μόνο αυτό τους ταιριάζει.
Καλή επιτυχία στην Ανόρθωση αύριο γιατί πραγματικά το αξίζει! Και μην ξεχνάτε σήμερα 9:45 (ΝΕΤ) παίζει η καλύτερη ευρωπαϊκή ελληνική ομάδα για την είσοδο της στο Τσάμπιονς Λίγκ.
*Οι φίλαθλοι του ΟΣΦΠ θεωρούν ότι η Ελλάδα χωρίζεται σε Ολυμπιακούς και σε Αντι-ολυμπιακούς. Δηλαδή σε αυτούς που είναι οπαδοι του ΟΣΦΠ και σε αυτούς που τον απεχθάνονται. Με άλλα λόγια εκτός από τους οπαδούς του όλοι οι άλλοι Έλληνες... μισούν τον ΟΣΦΠ. Γεγονότα σαν και το σημερινό φανερώνουν την αιτία αυτού του... μίσους (αν τελικά ισχύει η πεποίθηση του λαού του ΟΣΦΠ). Εμένα πάντως που είναι εντελώς αδιάφορη η ομάδα με τα περισσότερα αρνητικά ρεκόρ στο Τσαμπιονς Λίνγκ. Ούτε μίσος, ούτε ζήλια, ούτε τον θεωρώ αιώνιο αντίπαλο ούτε... τίποτα γιατί έτσι υποβιβάζω την δική μου ομάδα.