Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Πεκίνο, Νότια Οσετία & Πύρρος Δήμας

Ειρωνεία: Μια δύναμη που κυριαρχεί στον πλανήτη.
Την ημέρα έναρξης των ολυμπιακών αγώνων στο Πεκίνο, μερικά χιλιόμετρα δυτικότερα, η Γεωργία επιτέθηκε στην αυτόνομη περιοχή της Νότιας Οσετίας και την κατέλαβε. Η Νέα Οσετία είναι μία αποσχισθείσα επαρχία ανάμεσα σε Ρωσσία και Γεωργία. Ρωσσικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή. Γίνεται λόγος για νεκρούς ρώσσους και γεωργιανούς στρατιώτες καθώς και για εθνικές εκκαθαρίσεις σε χωριά της περιοχής. Τα πυρά των αντιμαχόμενων έκαναν τη νύχτα μέρα.
Λαμπρή η έναρξη των ολυμπιακών αγώνων στη Κίνα. Ένα εντυπωσιακό θέμα παρακολούθησαν οι 90.000 χιλιάδες θεατές του σταδίου καθώς και 1 δισεκατομμύριο τηλεθεατές παγκοσμίως. Η ιστορία της Κίνας παρέλασε μέσα στο στάδιο σε απόλυτο συγχρονισμό και υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Ζανγκ Γιμού (σκηνοθέτης του "Τίγρης και Δράκος"). Τα πυροτεχνήματα των διοργανωτών έκαναν τη νύχτα μέρα.
Ο Ζακ Ρογκ έκανε έκκληση για καθαρούς αγώνες χωρίς αναβολικά. Ήδη πιάστηκε ντοπέ ο πρώτος Έλληνας αθλητής και επέστρεψε στην Ελλάδα. Υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα δολοπλοκίας.
Ο Πύρρος Δήμας δήλωσε ότι είναι ανήθικο να παίρνουν οι αθλητές αναβολικές ουσίες. Ο Πύρρος Δήμας κέρδισε πολλά μετάλλια σε Ο. Α. υπό τις οδηγίες του Χρήστου Ιακώβου του οποίου η ομάδα άρσης βαρών πιάστηκε ντοπαρισμένη και αποκλείστηκε από τους Ο. Α. του 2008.
Ειρωνεία: Μια δύναμη που κυριαρχεί στον πλανήτη.