Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Γαυροσύνη

 

Ο ΟΣΦΠ σε κάποια πρόσωπα έχει βρει πραγματικά τους ανθρώπους που αρμόζει στην ιδεολογία της παρούσας διοίκησης ή ίσως και στο λεγόμενο DNA της ομάδας τους.

Μανιάτης: Σε διαπληκτισμό παίκτη του ΟΣΦΠ με ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, αρχικά σπρώχνει ύπουλα από πίσω τον συμπαίκτη του πάνω στον αντίπαλο του ώστε να υπάρξει εκνευρισμός και όταν καταλαβαίνει ότι δεν θα πιαστούν στα χέρια πάει δήθεν να τους χωρίσει. Ο ορισμός του πουστόφλωρου που λένε και στο χωριό μου. Επίσης κλαδεύει από πίσω τον Πέτριτς και γουρλώνει τα μάτια, διαμαρτύρεται έντονα για να μη πάρει κάρτα. Και άλλα πολλά που έδειξαν την... ποιότητα του.

Περέιρα: Προκαλεί με χυδαίες χειρονομίες προς τους φανατικούς οπαδούς του ΠΑΟ ώστε να γίνουν επεισόδια και να διακοπεί ο αγώνας. Έδιωξε τον Μίτσελ ο ΟΣΦΠ για να πάρει αυτό το σούργελο; Μάλλον ο Μίτσελ δεν δεχόταν να κάνει τέτοιες ανόητες και ανήθικες πράξεις.

Μιλόγεβιτς: Μετά από μαρκάρισμα στον Λαγό του ΠΑΟ, τον πατάει σκόπιμα για να τον τραυματίσει. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει και πάλι μένει ατιμώρητος.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα από συμπεριφορές γαύρων όταν αντιμετωπίζουν ομάδες που παίζουν για να κερδίσουν και όχι υποκαταστήματα (βλ. Εργοτέλης, Λεβαδιακός, Ξάνθη, Πανιώνιος κτλ). Κατά τα άλλα ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς ανώτερος από τον ΟΣΦΠ. Προσπαθούσα να βρω τους "παιχταράδες" του ΟΣΦΠ που τους ζητά η μισή Ευρώπη αλλά δεν βρήκα κανένα. (Εξαίρεση αποτελεί ο Ντομίγκεζ που δείχνει τη ποιότητα του σε κάθε ευκαιρία). Όπως έγραψε και ο Τσάρλυ στο contra.gr, αυτό το ρόστερ είναι το χειρότερο των τελευταίων ετών. Μάλλον τα δεκάδες εκατομμύρια από το Τσάμπιονς Λιγκ μπήκαν στις τσέπες της διοίκησης. Μπράβο στον Αναστασίου που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει τη καλύτερη ομάδα της περιόδου. Και φέτος το άξιζε το πρωτάθλημα το τριφύλλι αλλά...