Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

The lovely bones

The Lovely Bones 02
Ένα δεκατετράχρονο κορίτσι, η Σούζι Σάλμον (Σάοϊρς Ρόναν) γυρνώντας από το σχολείο πέφτει θύμα βιασμού και στη συνέχεια δολοφονείται. Τώρα πια από ένα μέρος που είναι ο ενδιάμεσος κόσμος μεταξύ γης και παραδείσου, παρακολουθεί καθημερινά την οικογένειά της (Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ρέιτσελ Βάις, Σούζαν Σάραντον), που προσπαθεί μάταια να συμβιβαστεί με την απώλεια, αλλά και τους φίλους και τους γνωστούς της, διαπιστώνοντας τις επιπτώσεις που είχε η δολοφονία της σε καθέναν ξεχωριστά.

Η Σούζι βλέπει την οικογένεια της να διαλύεται, τον πατέρας της να παθαίνει ψύχωση με την αναζήτηση του δολοφόνου ενώ η ίδια, γεμάτη μίσος κι επιθυμία για εκδίκηση, βαλτώνει σε αυτόν το περίεργο κόσμο.

Θα μπορούσε να γίνει μια πολύ καλή ταινία αλλά ενώ ξεκινάει ατμοσφαιρικά, κάπου στη μέση μοιάζει να χάνεται ο Πήτερ Τζάκσον, στη προσπάθεια του να φτιάξει ένα μεταφυσικό θρίλερ, και μας αφήνει με μια γλυκόπικρη γεύση. Εκεί που τα κατάφερε καλά είναι στο χτίσιμο του ενδιάμεσου κόσμου και του παραδείσου. Πανέμορφα εφέ, έξυπνα εκτελεσμένα, σε ταξιδεύουν. Επίσης πολύ καλή είναι η μουσική του Μπράιαν Ένο (από το συγκρότημα Roxy Music).

Η ταινία δεν έχει κάποια κορύφωση ενώ και ο τρόπος που τελειώνει (ειδικά όσον αφορά τον δολοφόνο) με ξενέρωσε. Περίμενα κάτι καλύτερο από τον Τζάκσον, κάτι πιο λυτρωτικό. Βέβαια σε αυτό ίσως να μην βοηθάει και το ομώνυμο βιβλίο στο οποίο βασίστηκε.

[The lovely bones | ΗΠΑ | 2009 | Βαθμολογία 5/10]