Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2007

Πιστεύεις στο θεό; Μέρος 2

Ο φίλος και γιωτάς Π.Β. μου έστειλε το παρακάτω e-mail όταν διάβασε το προηγούμενο post με τίτλο "Πιστεύεις στο θεό;":

"Ωραίο το άρθρο και η τοποθέτησή σου. Εντούτοις αγαπητέ Dreamon κάνεις το βασικό σφάλμα, που κάνουν και όλοι όσοι ασχολούνται με την ύπαρξη του θεού. Ομιλούν, κρίνουν, σχολιάζουν χωρίς να γνωρίζουν` και έτσι, αναπόδραστα, πέφτουν σε αντιφάσεις και φτάνουν με το συλλογισμό τους σε αδιέξοδα! Πολλοί και μεγάλοι πνευματικοί άνθρωποι έπεσαν σε τέτοια πλάνη.

Ο Ν.Καζαντζάκης λόγου χάρη, επειδή δεν ασχολήθηκε αρκετά με το Χριστιανισμό (όχι ως θρησκεία, αλλά ως φιλοσοφικό κίνημα) έφτανε με το συλλογισμό ούτε σε αδιέξοδα και σε σκοταδισμό. Άλλωστε όλοι οι οπαδοί του αναγνωρίζουν ότι προσπαθούσε να καλύψει τις σωματικές του αδυναμίες (ήταν σεξουαλικά ανίκανος) και αναπηρίες κάνοντας εσφαλμένες αναγωγές σε δογματικά στοιχεία του Χριστιανισμού.

Έτσι ο Λιαντίνης, έτσι και εσύ, κρίνετε και σχολιάζετε χωρίς πρώτα να γνωρίζεται πράγματα και καταστάσεις σε βάθος. Αναρωτιέμαι αν ο αυτόχειρ Λιαντίνης πήρε ποτέ στα χέρια του βιβλίο Της ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ του Χριστιανισμού να διαβάσει!! Εσύ, DREAMON, πήρες;;;; Πάρε ένα, λοιπόν, διάβασέ το και θα δεις πως αυτή σου η αντίθεση (δεν πιστεύω στο θεό, αλλά δεν είμαι άθεος) θα εξαφανισθεί.

Μην αναζητάς, αγαπητέ φίλε, τη λύση ορισμένων πραγμάτων στη Λογική επιστήμη και στην αρχή της Απροσδιοριστίας` ή πιο σωστά μην αναζητάς τη λύση μόνο σε αυτά. Όλα αυτά στα λέει ένας δικηγόρος που αμφισβητεί συνεχώς. Πήγε όμως και 1 έτος στη θεολογική σχολή του ΑΠΘ και σπούδασε από κοντά, την επιστήμη των επιστημών, την θεολογία, όπως όλοι της το αναγνωρίζουν.

Τελικά μάλλον Γιωτάς είσαι..........Σύντομα θα σου δώσω και βιβλιογραφία να ξεστραβωθείς!!!!!!!"