Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Panathinaikos F.C. 2018-2019


Σκούρα τα πράγματα για τον Δώνη, τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού και τους βοηθούς τους. Έχουν μια ομάδα στην οποία απαγορεύτηκε να κάνει μεταγραφές ποδοσφαιριστών άνω των 23 ετών καθώς και ξένων παικτών. Ξεκινάει, επίσης, το νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς. Όλα αυτά λόγω χρεών που δεν τακτοποίησε η διοίκηση του κου Αλαφούζου. Ο ΠΑΟ είναι στο χειρότερο σημείο της ιστορίας του. Ουσιαστικά χρεοκόπησε/διαλύθηκε και έμεινε στο πρωτάθλημα λόγω brand name και δημοτικότητας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι, τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, πως δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η διοίκηση, μεταγραφές (έστω και νεαρών παικτών) δεν γίνονται, δεν ξέρουμε αν συνεχίσουν να πληρώνονται οι οικονομικές υποχρεώσεις του συλλόγου και η ομάδα σέρνεται πίσω από το άρμα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ(;). Με άλλα λόγια εξαθλίωση σε κάθε επίπεδο.

Διαβάζεις σχόλια πράσινων οπαδών και σε πιάνει κατάθλιψη. Δεν υπάρχει ποδοσφαιρική ομάδα και πλακώνονται μεταξύ τους για το αν ο μεσσίας θα είναι εκ Ταϊλάνδης ορμώμενος ή γόνος γνωστής παναθηναϊκής οικογένειας. Παρεμπίπτοντος κανείς από τους δύο δεν έβαλε χρήματα έως τώρα, μόνο θεωρίες και φιλόδοξα πρότζεκτ ή για να το θέσουμε πιο απλά "όλο μέλι μέλι και από τηγανίτα τίποτα".

Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα αναλάβει μετά τη καταστροφική περίοδο του κου Αλαφούζου. Θέλω μόνο να επανέλθει η κανονικότητα, να ασχολούμαι μόνο με το ποδόσφαιρο και όχι με οικονομοτεχνικά και λογιστικά στοιχεία. Προφανώς ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα τη νέα σεζόν. Μπορεί όμως, λιθαράκι-λιθαράκι να αρχίσει να ξαναχτίζει όλα αυτά που διαλύθηκαν από τον Mr ΣΚΑΪ και το επιτελείο του. Όλα αυτά που μας έκαναν Παναθηναϊκούς.

Σε αυτό το σημείο να εκφράσω μια απορία που έχω εδώ και καιρό. Πριν μερικά χρόνια γινόταν πορείες, υπήρχε ξεσηκωμός στους οργανωμένους οπαδούς για να φύγει η "σατανική" διοίκηση του κου Βαρδινογιάννη καθώς μεταγραφές τύπου Βλάοβιτς και πορείες στους 4 του Τσάμπιονς λίγκ δεν μας ήταν αρκετά. Τώρα μπροστά στην οικονομική, αθλητική και ηθική κατάπτωση του ΠΑΟ δεν κινείται φύλλο! Μάλλον είναι ευχαριστημένοι...