Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Για με ξαναγεννήθηκε η φύση των πραγμάτων



77 καλλιτέχνες, 40 διαφορετικά σημεία της Αττικής και ένα αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας, συνθέτουν τον καμβά της δράσης και της δημιουργίας του «εναλλακτικού» video «Παίζουμε Οικολογικά - Ζούμε Λογικά - Ενεργούμε Ομαδικά». Το είδα στο sapioi.gr και δεν μπορούσα να μην το ποστάρω...

Εκπληκτική δουλειά του Θανάση Γκίκα με τη συμμετοχή των πιο όμορφων φωνών της Ελλάδας. Οι στίχοι του Ερωτόκριτου πάντα θα με κάνουν ν' ανατριχιάζω. Η μουσική πραγματικά είναι ένα αποτύπωμα ανεξίτηλο ελληνικότητας. 

Αυτό το αρμονικό πάντρεμα νέων και παλιών τραγουδιστών, τάσεων και τρόπων ζωής τόσο διαφορετικών, σε κάνει να πιστεύεις ότι η αλήθεια βρίσκεται στις ρίζες. Στις ρίζες που θάψαμε τόσο βαθιά για χάρη του εφήμερου, του δήθεν και του άκρατου υλισμού. Αυτές είναι όμως που μας ενώνουν, που αποτελούν κοινή αφετηρία, που όσο βαθειά και να τις θάψουν κάποιοι τόσο πιο δυνατές θα γίνονται.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και κολυμπούν στην υποκρισία. Μόνο η αυθεντικότητα, η ειλικρίνεια και η επιστροφή στα ουσιαστικά, τα λιτά, τα όμορφα θα μας σώσει.

"Τα μάτια δεν καλοθωρούν στο μάκρεμα του τόπου
Μα πιο καλά και πιο μακριά θωρεί (βλέπει) η καρδιά του ανθρώπου.


Απ’οτι κάλλη έχει ο άνθρωπος τα λόγια έχουν τη χάρη
Και κάνουσι κάθε καρδιά παρηγοριά να πάρει


Για μένα όλα σφάλουσι και πάσιν άνω-κάτω
Για ΜΕ Ξαναγεννήθηκε η φύση των πραγμάτων."