Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Kick Ass

Kick Ass movie poster
Ένας συνεσταλμένος και αδύναμος έφηβος, ο Ντέιβ Λιζέφσκι, ο οποίος είναι μανιώδης αναγνώστης κόμικς, αποφασίζει να γίνει υπερήρωας. Βρίσκει την κατάλληλη στολή, διαλέγει το όνομα Kick-Ass, φτιάχνει μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και βγαίνει στους δρόμους. Εκεί το μόνο που καταφέρνει είναι να τρώει απίστευτο ξύλο από κάθε κακοποιό που συναντά μιας και η μόνη του υπερδύναμη είναι η "ικανότητα" να γίνεται αόρατος στα κορίτσια του σχολείου του τα οποία δεν του δίνουν καμία σημασία. Θα συναντήσει, όμως, τη Hit Girl και τον πατέρα της, τον Big Daddy, που θα γίνουν ο φόβος και ο τρόμος του υποκόσμου, αλλά κι έναν (looser) εκκολαπτόμενο υπερήρωα, τον Red Mist, ο οποίος κρύβει ένα μεγάλο μυστικό.

Αν είχα τη τύχη και την ικανότητα να γίνω σκηνοθέτης το kick ass θα ήταν σίγουρα μια ταινία που θα ήθελα είχα σκηνοθετήσει! Απίστευτο το σενάριο, στηρίζεται στο ομώνυμο κόμικ των Mark Millar και John Romita, Jr. Υποδειγματική η σκηνοθεσία του Matthew Vaughn, μένει πιστή στις αρχές ενός κόμικ χλευάζοντας παράλληλα τις σύγχρονες ταινίες με υπερήρωες. Θεωρώ επίσης ότι καταφέρνει με τις σκηνές δράσης που χορογραφεί να γεννάει συναισθήματα ζήλιας στον Ταραντίνο... Το black humor και ο κυνισμός βρίσκονται στα καλύτερα τους ενώ η εντεκάχρονη Chloë Moretz σκοτώνει και σφάζει οτιδήποτε βρίσκεται στο δρόμο της μετατρέποντας την ηρωίδα της σε άξιο συνεχιστή της κληρονομιάς που άφησε η "Νύφη" (Uma Thurman) από το Kill Bill. Πολύ καλό και ταιριαστό το καστ με τον Nicolas Cage ν' ανταποκρίνεται άψογα στον ρόλο του. Εκπληκτικό το σάουντρακ, συμπληρώνει ιδανικά τη καλύτερη ταινία που είδα φέτος στον κινηματογράφο.

Τέλος, κάτι που δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω. Σε μια σκηνή που ο ήρωας είναι δεμένος και τον σημαδεύουν με όπλα οι "κακοί", παίρνει πια απόφαση ότι θα πεθάνει και αναλογίζεται αυτά που θα αφήσει πίσω του, τη κοπέλα του, του φίλους του κ.α. και τότε πετάει και το (σε ελεύθερη μετάφραση) "Γαμώτο δεν θα δω και το τέλος του Lost"! Θεός, προσκυνώ τον τύπο που το σκέφτηκε και το έβαλε στο σενάριο...

βαθμολογία 7/10