Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

2001: A Space Odyssey (new trailer)



Ήταν κάπου στο 1968 που το αριστούργημα του Κιούμπρικ βγήκε στις αμερικάνικες αίθουσες, ήταν κάπου αρχές των 00's που την είδα πρώτη φορά. Ήταν τότε που άλλαξε ο τρόπος που έβλεπα κινηματογραφικές ταινίες.

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Doctor Who s08e01: Deep Breath


Βλέπεις σε ένα επεισόδιο δεινόσαυρο, αρχαία(!) μηχανικά ανδροειδές, έναν ανθρωπόμορφο ομοφυλόφιλο(!) θηλυκό ερπετοειδές ντετέκτιβ(!), ένα πολεμοχαρή εξωγήινο, μια σύγχρονη νεαρή αγγλίδα (που δεν είναι απλώς μια σύγχρονη νεαρή αγγλίδα αλλά το impossible girl) και τον αγαπημένο Ντόκτορ στο βικτωριανό Λονδίνο του 1800 και όμως, όχι μόνο βγάζουν όλα νόημα αλλά είναι και σούπερ κουλ. Δεν είναι ένα από τα κορυφαία επεισόδια της σειράς αλλά είναι διασκεδαστικό και μας εισάγει όμορφα στον 12ο και πιο σκοτεινό Ντόκτορ.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 77-76


WTF!

Αυτό και μόνο θα μπορούσε να περιγράψει το παιχνίδι. Θαυμασμού για τη τραυματισμένη, νεανική Πανάθα. Έκπληξης για τον ηττοπαθή ΟΣΦΠ. Πέρα όμως από τη μεγάλη νίκη δεν νομίζω ο ΠΑΟ να φτάσει επίπεδο περασμένων ετών, ούτε επιπέδου Πεδουλάκη. Ελπίζω να με διαψεύσει. Άλλωστε με διέψευσε στο χθεσινό παιχνίδι που θεωρούσα σίγουρη την ήττα.

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Words and Pictures


Εκείνος καθηγητής φιλολογίας, ποιητής που πλέον δεν έχει έμπνευση και με τάσεις αλκοολισμού. Αυτή καθηγήτρια Τέχνης που έχει εγκαταλείψει τη ζωγραφική και δίνει μάχη με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Συναντιούνται σε ένα ιδιωτικό σχολείο και ξεκινούν έναν "πόλεμο" ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες ως καλύτερο μέσο έκφρασης της τέχνης, της ζωής. Ρομαντική κομεντί με ενδιαφέρουσα κεντρική ιδέα. Από τις καλύτερες του είδους που έχω δει. Επίσης πρωταγωνιστούν Ζουλιέτ Μπινός και Κλάιβ Όoυεν, αυτό από μόνο του σε προτρέπει να δεις το ανάλαφρο φιλμ.