Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Αρέσει σε 28 άτομα


Όταν τέτοιες αναρτήσεις/σχόλια μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας (sic!) θα ζούμε σε ένα καλύτερο κόσμο.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ισοζύγιο καθημερινής τρέλας

Είναι που απλά θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου και να πας σπίτι σου, να ξεραθείς αλλά πρέπει να αντιμετωπίσεις πρώτα τους τσάτσους, ρουφιάνους, ελεεινούς δημοσιοσχεσίτες και τα σκουλήκια που έχουν κάνει το γλύψιμο τέχνη. Πολλοί μάλιστα συνδυάζουν περισσότερα από ένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Όλα αυτά σε μια μικρή επιχείρηση που βρίσκεται στη μέση του πουθενά σε ένα μακρινό νομό, σε μια μικρή ασήμαντη χώρα. Που να ήταν όλοι αυτοί σε καμιά πολυεθνική...

Βλέπεις τον άλλο να συμπεριφέρεται, να κάνει πως δουλεύει λες και κρέμεται η τύχη του κόσμου από την εργασία του. Σιγά ρε ψηλέ, χαλάρωσε, τιμολόγια περνάς, δεν αντιμετωπίζεις αστεροειδή που θα καταστρέψει τον πλανήτη.

Είμαι κυνικός η απλώς ρεαλιστής; Δεν μπορώ ν' απαντήσω. Δεν έχει σημασία η απάντηση.

Δεν είμαι αχάριστος. Η δουλειά μού δίνει (ακόμη) τη δυνατότητα να πληρώνω τους λογαριασμούς μου. Είναι όμως ρε γαμώτο που κοιτάς το ισοζύγιο του "τι δίνεις σε μια δουλειά" (χρόνο, προσπάθεια) και "τι παίρνεις από τη δουλειά" (γνώσεις, εξέλιξη, χρήματα) και το ισοζύγιο είναι αρνητικό.

Ποιος ξέρει ίσως κάποτε να βρούμε την dream job ή ακόμη καλύτερα να τη δημιουργήσουμε εμείς οι ίδιοι. Ναι, θα τη δημιουργήσουμε. Ως τότε υπομονή...

Τα λέμε.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Husqvarna Terra 650


Παίρνεις τον χιλιοφορεμένο κινητήρα της BMW G650, κάνεις μαγικά και βγάζεις 10 επιπλέον άλογα (από 49 σε 59), τον βάζεις σε ένα διπλό ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, αγοράζεις ποιοτικά περιφερειακά (αναρτήσεις της Sachs, φρένα της Brembo κτλ), τέλος, σχεδιάζεις λίγο περίεργα πλαστικά -που να μοιάζουν με μεγαλύτερο μοντέλο της γκάμας σου- και voilà: Το ολοκαίνουργιο Terra 650.

Και για να μην μείνει κανένας παραπονεμένος, βάζεις ασφάλτινα λάστιχα και 19'' ζάντα μπροστά (από 21 που έχει η Terra) και έχεις το Strata 650.

Μαθήματα εξορθολογισμού του κόστους από τους Βαυαρούς της BMW στη σουηδική Husqvarna που αγόρασαν πρόσφατα.

Πέρα από τα παραπάνω οικονομοτεχνικά, δεν τα λες αδιάφορα τα δύο μοντέλα, ειδικά για την Ελλάδα.

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Κομοτηνή, πλατεία




Καλοκαίρι 2012.

Τη δική σου δουλειά


Και οι δύο έχουν δίκιο.

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Ο θαυματουργός ψίθυρος του Ερμή

Μια απόρρητη μαγνητοταινία της δεκαετίας του 50 και τα απροσδόκητα γεγονότα που πυροδοτεί αναστατώνουν τον κόσμο του Πέτρου Αλεξίου, έμπειρου κρυπταναλυτή της ΕΥΠ, και σηματοδοτούν την αφετηρία της δραματικής του πορείας προς τη γνώση και την αλήθεια. Αναζητώντας τον μυστηριώδη άγνωστο που του γνέφει από το παρελθόν, ο Πέτρος νιώθει την πραγματικότητα να υποχωρεί σε κάθε του βήμα, ανατρέποντας όλα τα αυτονόητα της ζωής του. Συγκλονισμένος από τη σύγκρουσή του με το ανεξήγητο διεκδικεί με πάθος την καθημερινότητα, αλλά ο δρόμος της επιστροφής του στο οικείο και το γνωστό έχει κλείσει οριστικά. Δίχως άλλη επιλογή, θα πρέπει να αφουγκραστεί και να αποκωδικοποιήσει τον ψίθυρο αρχέγονων μυστηρίων για να ολοκληρώσει το πέρασμά του στην αντίπερα όχθη.

Tο δεύτερο μυθιστόρημα του Λεωνίδα Χατζηνικολάου ανήκει στη κατηγορία που έκανε διάσημη ο "Κώδικας Νταβίντσι". Αρχαία κρυμμένα μυστικά που είναι ικανά ν' αλλάξουν την ιστορία της ανθρωπότητας αποκαλύπτονται τυχαία σε έναν κατώτερο υπάλληλο της ΕΥΠ. Διάβασα το βιβλίο με πολλές διακοπές λόγω έλλειψης χρόνου και ίσως το σχόλιο μου να μην είναι ορθό αλλά μου φάνηκε κάπως ασύνδετο. Μηδενική είναι η ανάπτυξη των χαρακτήρων και το κλείσιμο της ιστορίας μου έδωσε την εντύπωση πως ήταν βεβιασμένο.

Δεν είναι κακό βιβλίο. Είχε, όμως, τις προϋποθέσεις να γίνει ένα πολύ καλό βιβλίο. Η ιστορία που διαπραγματεύεται είναι πολύ ενδιαφέρουσα, έχει όλα τα καλά συστατικά ενός μυστηρίου συνωμοσιολογίας σε (αρχαία) ελληνική απόχρωση, κάπου όμως στην εκτέλεση χάλασε λίγο η συνταγή.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Flying Catwoman


...και τα φώτα της πόλης από κάτω.

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

40 χρόνια Kawasaki Z

Kawasaki Z1 του 1972


Kawasaki Z1-R του 1977
Kawasaki Z1300 του 1978
Kawasaki Z1100GP του 1981
Kawasaki Z1000R του 1982
Kawasaki Z1000 του 2003
Kawasaki Z1000 του 2007
Kawasaki Z1000 του 2010

Η ιστορία του θρυλικού μοντέλου της Kawasaki μέσα από φωτογραφίες. Το πρώτο μοντέλο είναι μια ομορφιά, επίσης θ' αγόραζα άνετα ακόμη και τώρα το Ζ του 2003 που σήμαινε την αναγέννηση του θρύλου και όρισε την επιθετική σχεδίαση. Δυστυχώς στα χέρια των σύγχρονων κάγκουρων η φήμη του αμαυρώθηκε ως ένα σημείο. Γνωρίζω, προσωπικά, όμως άτομα που το αγαπούν, τιμούν την ιστορία του και λιώνουν λάστιχα (σχεδόν) κάθε Σαββατοκύριακο στη πίστα των Σερρών μακριά από καφετέριες και ποζεριές. Και τους ζηλεύω.

Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και τεχνικά στοιχεία μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα-αφιέρωμα της Kawasaki.

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Χορός


Αρχαίο θέατρο Φιλίππων, καλοκαίρι 2012.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Επισκέπτες



Και προσπαθείς να βρεις γιατί κάθεσαι μπροστά στη λευκή "σελίδα" και λιώνεις από τη ζέστη.  Και δεν βρίσκεις. 'Η μήπως...

Νιώθεις ασφάλεια.

[Πέρα απ' τ' άστρα είν' η δικιά μας γειτονιά].

Δεν αντέχω τη ζέστη. Στο κρύο βάζεις ένα μπουφάν. Στη ζέστη τι κάνεις; Σκίζεις τις σάρκες σου;

[Κατεβήκαμε με γέλια και τα όργανα στον ώμο].

Δεν αντέχω τη πνευματική ραθυμία. Κάτι να διεγείρει το μυαλό μου. Μου άρεσε η Ιφιγένεια εν Αυλίδι με τον Μάινα, τη Καραμπέτη, τον Μηνά Χατζησάββα. Αγαπώ Μηνά Χατζησάββα. Σε ένα (ιδανικό) παράλληλο σύμπαν στη κηδεία μου, θα ήταν αυτός που θα διάβαζε αποσπάσματα από τον "Ηρακλή Μαινόμενο" που τον ήδα πέρσι και τον λάτρεψα. Ή ο Μάνος Κατράκης ο οποίος θα ζούσε γιατί θα ήταν αθάνατος.

[Έλα κάντε μας λιγάκι συντροφιά].

Λεφτά. Καθημερινά ασχολούμαι με αυτά. Των άλλων. Ποιανού δαίμονα διαστροφική ιδέα ήταν αυτό το επάγγελμα; Τα πολλά λεφτά των αφεντικών μου που όμως τους φαίνονται λίγα γιατί συνέχεια γκρινιάζουν, συνέχεια μειώνουν τους μισθούς, συνέχεια βγάζουν λεφτά στο εξωτερικό γιατί θα επιστρέψουμε στη δραχμή. Άλλη μια φορά να γκρινιάξουν θα κάνω μια ανάληψη από τον όψεως της εταιρίας θα τους τα χώσω στο στόμα μέχρι που να μην μπορούν ν' αναπνεύσουν. Δεν είναι κακοί άνθρωποι. Είναι και πιστοί. Νηστεύουν και πάνε και στην εκκλησία...

[Κουραστήκαμε απ' το δρόμο].

Θέλω λίγη ησυχία μήπως μπορέσω και ακούσω τις σκέψεις μου ξανά.

[Είχε κρύο από του Δία τη μεριά].

Θέλω να δροσίσει. Ο καιρός και η ψυχή μου.

[Κι η Σελήνη ερημιά καθόλου κόσμο].

Παρεμβολές από έναν άλλον κόσμο που σημασία έχει το είναι και όχι το φαίνεσθαι. Έτσι νιώθω μερικές φορές. Είναι όμως κάτι φευγαλέο. Αρκεί προς το παρόν.

[Άντε ανάψτε μας μια όμορφη φωτιά].

Everything is going to be ok. #not

[Κουραστήκαμε απ' το δρόμο].

Θα πάρω ένα tablet. Πάλι #not. Κι έλεγα ότι δεν θα βγάλουν μεγαλύτερη μαλακία από τα netbook οι κατασκευαστές. Με διέψευσαν. Pc και πάλι pc! Παράτησε όμως αυτά τα μηχανήματα του διαβόλου γιατί...

[Τέτοια νύχτα μαγεμένη και γλυκιά / Μας θυμίζει ένα φθινόπωρο στον Κρόνο / Άντε ας παίξουμε μια τελευταία πενιά / Όπου να 'ναι ξαναβγαίνουμε στο δρόμο].

[εικόνα: Cyberpunk Noise]