Διαφορά τιμής στο Carrefour

Οι οδηγίες που βλέπεται υπάρχουν κολλημένες στα ταμεία του συγκεκριμένου supermarket (φυσικά δεν είναι ορατό στους πελάτες). Εντάξει λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε ότι μας κλέβουν στα μεγάλα supermarket με αυτό τον τρόπο. Το θέμα όμως είναι πως αντιδράς όταν το καταλαβαίνεις. Εγώ έτυχε να το καταλάβω όταν σε "Μασούτη" της περιοχής μου, ανάμεσα στα άλλα προϊόντα που αγόρασα, ήταν ένα πακέτο τσίχλες, το οποίο πήρα τελευταίο (καθώς είναι δίπλα στο ταμείο) και η υπάλληλος το πέρασε πρώτο. Η διαφορά τιμής ραφιού και ταμείου ήταν 4 λεπτά.
Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πόσο απατεώνες είναι. Στη συνέχεια όμως δεν έδωσα και πολύ σημασία. Θεώρησα ότι ήταν χάσιμο χρόνου να κάθομαι να ασχολούμαι με ένα πακέτο τσίχλες.
Μεγάλο λάθος μου. Πόσα άραγε να βγάζουν με αυτό το κόλπο τα supermarket; Υποψιάζομαι πολλά λεφτά... Αυτό όμως που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι σου συμπεριφέρονται λες και είσαι μαλάκας. Εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν δίνουμε σημασία σε τέτοια θέματα μιας και είμαστε και large τύποι (τρομάρα μας!).
Από τότε, δεν πήγα ξανά σε supermarket "Μασούτη". Είναι κι αυτό μια αντίδραση, ίσως η καλύτερη...
ΥΓ: Μ' αρέσει που έγραψαν στο τέλος και "εκ της διευθύνσεως"...

Μάκης facts

Δημιουργήθηκε ένα site με facts για τον δημοσιογράφο με Μ κεφαλαίο, τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο (το οποίο βρήκα μέσω του nylon.gr). Μπορείτε να βαθμολογείσετε τα ήδη υπάρχοντα ή να γράψετε το δικό σας. Μερικά είναι πολύ έξυπνα, άλλα είναι μεταφορά από τα facts του Τζακ Μπάουερ & του Τζακ Νόρρις. Αναδημοσιεύω μερικά από αυτά που μου άρεσαν:
 • Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της greenpeace, οι κάμερες του ΜΑΚΗ καταναλώνουν το 98% της ενέργειας παγκοσμίως. Η έκθεση δεν θα δει ποτέ το φώς της δημοσιότητας γιατί ο ΜΑΚΗΣ «ξέρει πολλά» για τους ανθρώπους της greenpeace...
 • Όταν ανακαλύφθηκε η επικοινωνία με σήματα καπνού, ο Μάκης είχε στην καλύβα του triple play.
 • Το τελικό boss στο Metal Gear Solid 4 είναι ο Μάκης.
 • Ο Μάκης ξέρει οτι οι Αμερικάνοι δεν πηγαν ποτέ στο φεγγάρι! Ηταν εκει για να τους τραβήξει βίντεο αλλα αυτοι δεν φτάσαν ποτέ! Έπειτα του ζητήσαν να τους φτιάξει το ψεύτικο βίντεο το οποίο τους έδωσε σε DVD! Το μοντάρισμα το έκανε ο ιδιος και μονο αυτος έχει το αμοντάριστο υλικό!
 • Ο Μάκης μάζεψε τις οικονομίες των 500.000€ όταν ήταν έφηβος και δούλευε τα καλοκαίρια στις ταβέρνες.
 • Ο Μάκης μπορεί να τετραγωνίσει τον κύκλο.
 • Ο Μάκης γνωρίζει για την διπλή ταυτότητα του Κλαρκ Κεντ. Ας δούμε το βιντεο...
 • Ο Μάκης είναι ο μεγάλος αδερφός του Μεγάλου Αδερφού.

Ο θάνατος ενός αρχιεπισκόπου

Όχι δε στεναχωρήθηκα για τον θάνατο του Χριστόδουλου & ούτε θα πενθήσω 4 μέρες. Ούτε χάρηκα φυσικά. Απλώς μου είναι αδιάφορο. Έχει τους δικούς τους ανθρώπους να τον πενθήσουν. Ο Χριστόδουλος ήταν αρχηγός ενός ξεπεσμένου θεσμού. Δεν ξέρω αν βοήθησε ή αν έριξε ακόμη πιο χαμηλά την εκκλησία. Υπάρχουν πιο ειδικοί από μένα που μπορούν να κρίνουν καθώς και ο υπέρτατος κριτής όλων: ο Χρόνος (άλλοι τον ονομάζουν Ιστορία).
Έχω και μια απορία. Γιατί ενώ όλοι εμείς οι υπόλοιποι πεθαίνουμε, οι αρχιεπίσκοποι "κοιμούνται";

Καμβάς

Το παρελθόν είναι ένας καμβάς (όχι λευκός!) πάνω στον οποίο ζωγραφίζεται (συνεχώς) το μέλλον. Ζωγράφος είναι το παρόν...

Τόσα έμαθα, τόσα λέω

Δεν ξέρω -μην περιμένεις και από μένα πολλά- τόσα έζησα, τόσα έμαθα, τόσα λέω κι απ' όσα διάβασα ένα κρατάω μόνο: "Σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος".

Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση

Διαβάζω στο ολοκαίνουργιο site της Π. Ε. Κ.:
Ανακοινώνεται ότι με πρωτοβουλία φιλάθλων και παλαιών αθλητών του Παναθηναϊκού και με συντονιστή τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο δρομολογήθηκε η «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» με όραμα έναν Παναθηναϊκό πολυμετοχικό, ενιαίο και αδιαίρετο, έναν Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή σε όλα τα αθλήματα, παράδειγμα λειτουργίας και συνεισφοράς στην Ελληνική κοινωνία.
Μπαίνοντας στον δεύτερο αιώνα της ζωής και της λειτουργίας του Παναθηναϊκού η σημερινή κατάσταση διάσπασης, διχόνοιας και απαξίωσης (πλην του μπάσκετ και λίγων άλλων εξαιρέσεων) που επικρατεί στο Σύλλογό μας δεν είναι πλέον ανεκτή από κανένα πραγματικό Παναθηναϊκό.
Στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει χάσει την ηγετική της θέση στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή της ταυτότητα και την υποστήριξη των φιλάθλων της και ο «Σύλλογος μεγάλος» γίνεται πλέον επικίνδυνα μικρός.
Νοιώθουμε ευγνωμοσύνη στην οικογένεια Βαρδινογιάννη για την παρελθούσα και συνεχιζόμενη προσφορά τους στον Παναθηναϊκό, όμως με μεγάλο σεβασμό τους λέμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν τους ανήκει. Ο Παναθηναϊκός ανήκε, ανήκει και θα ανήκει πάντα στους φιλάθλους και τους αθλητές του και κανένας προσωρινός διαχειριστής δεν μπορεί να αποκτήσει δικαίωμα κυριότητος. Στον Παναθηναϊκό που ονειρευόμαστε ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης δικαιούται και πρέπει (αν το θέλει) να έχει σημαντικό ρόλο, αλλά δεν μπορεί πλέον να θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός είναι δικός του χωρίς έλεγχο, χωρίς αμφισβήτηση και χωρίς την δυνατότητα προσφοράς γνώσης και χρημάτων και από εμάς, τους υπόλοιπους φιλάθλους και πρώην αθλητές του Παναθηναϊκού.[...]
Τι είναι αυτή η Π. Ε. Κ.; Είναι πράγματι μια ενωτική κίνηση με μεγάλη δυναμική που θα εκτοξεύσει τον ΠΑΟ σε νέα ύψη; Είναι μια φούσκα που θα σκάσει; Είναι διαφημιστικό τέχνασμα του Βγενόπουλου; Θα είμαι αισιόδοξος και καλόπιστος και θα πιστέψω ότι τα κίνητρα είναι αγνά & Παναθηναϊκά. Μακάρι να βγει κάτι καλό από αυτό. Ένας πολυμετοχικός ΠΑΟ θα είναι πιο δυνατός και πιο ανεξάρτητος από μικροπολιτικές και "οικογενειακά" συμφέροντα. Θα πρέπει να διευκρινιστεί, όμως, ότι ο Βγενόπουλος είναι αντιπρόεδρος (δηλ. στέλεχος) της Marfin και όχι ιδιοκτήτης της και ότι επιχείρησε ανεπιτυχώς να αγοράσει τη τράπεζα Πειραιώς (η οποία είναι συμφερόντων Ομίλου Βαρδινογιάννη). Οφείλουμε όμως να τονίσουμε ότι είναι ένα εξαίρετος manager (σύμφωνα με τους ειδικούς) που έχει καταφέρει να αγοράσει σχεδόν όλη την Ελλάδα (για λογαριασμό της Marfin Investment Group).
Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αυριανή πρώτη συνέντευξη τύπου της Π. Ε. Κ....

Νεκρός ο Heath Ledger!

Ο ηθοποιός Χηθ Λέτζερ βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, πιθανότατα από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο αυστραλιανής καταγωγής 28χρονος ηθοποιός, που είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία " Επιστροφή από το Brokeback Mountain" βρέθηκε νεκρός από την οικιακή βοηθό του στο πολυτελές διαμέρισμα του στη συνοικία Σόχο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πολ Μπράουν.
"Βρέθηκε αναίσθητος στο διαμέρισμα και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Ερευνούμε την πιθανότητα της υπερβολικής χρήσης ναρκωτικών" πρόσθεσε ο ίδιος. Ωστόσο, ο πατέρας του ηθοποιού δήλωσε στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ότι ο θάνατος του γιου του ήταν ατύχημα. Αυτοί που τον γνώριζαν λένε πως ήταν ένας προσγειωμένος νέος, καλόκαρδός, μετριόφρων, που αγαπούσε τη ζωή.
Ο 28χρονος Λέτζερ είχε προταθεί για το βραβείο Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία Brokeback mountain, ενώ είχε επίσης τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις ταινίες Ο χορός των τεράτων (Monster's ball), Ο πατριώτης (The Patriot) και Η ιστορία ενός ιππότη (A Knight's Tale). Κρίμα που ένας νέος άνθρωπος που φαίνεται να είχε τα πάντα (ομορφιά, καριέρα, δόξα, χρήμα, κοινωνική αποδοχή κτλ), σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, να διαλέγει ένα τέτοιο θάνατο (γιατί;). Ήταν αγαπημένος ηθοποιός και περιμένω ανυπόμονα να τον δω στο ρόλο του Joker, φέτος το καλοκαίρι, στη ταινία Dark Knight (η συνέχεια του Batman begins).
(πηγή: www.skai.gr)

Για όλα φταίει ο Παπαδόπουλος(;)

Εύκολα βρήκαν πάλι στον Παναθηναϊκό αυτόν στον οποίο θα ρίξουν όλο το φταίξιμο για τα ατυχή αποτελέσματα. Βγήκε η απόφαση από κοινού (οπαδοί-διοίκηση). Υπεύθυνος για όλα τα δεινά στο τριφύλλι είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Κόκκινο πανί, διαβάζω, είναι ο ποδοσφαιριστής για προπονητή και διοίκηση, λόγω της έντονης δυσαρέσκειας που εξέφρασε για τη μη χρησιμοποίησή του στο τελευταίο ματς. Παίκτης & προπονητής είχαν έντονο φραστικό επεισόδιο με αποτέλεσμα ο Πορτογάλος τεχνικός να του απαγορεύσει να προπονηθεί στην διάρκεια της πρωινής προπόνησης την Δευτέρα.
Δυσοίωνο το μέλλον του στον ΠΑΟ κι έτσι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστο αστείο. Λυμπερόπουλος, Νικοπολίδης, Μπασινάς, Κυριάκος, Παπαδόπουλος. Έχουμε τη συνήθεια να κάνουμε ήρωες, να τους ανεβάζουμε ψηλά ώστε να κάνουν μεγαλύτερο κρότο όταν τους ρίξουμε. Τέλος, μια ομάδα φαίνεται αν είναι μεγάλη από τον τρόπο που διαχειρίζεται τις ήττες...

Ο αντίκτυπος των ΜΜΕ

Έγραφε ο Αλέξης Παπαχελάς στις 05/01/2008 στη στήλη του, στη Καθημερινή (αναδημοσιεύω απόσπασμα):
[...] Το ερώτημα είναι γιατί είναι πλέον τόσο μικρός, σχετικά, ο αντίκτυπος των ΜΜΕ, έστω κι αν δεν το έχουν καταλάβει οι υπουργοί που κυνηγούν το παραπολιτικό με την απόχη και τρέχουν στους γάμους των ανιψιών των τριτοκλασάτων «εκδοτών». Πρώτα απ’ όλα πέρασε η εποχή της ηγεμονίας των πάλαι ποτέ ισχυρών κέντρων εξουσίας του Τύπου. Το τι γράφει τώρα μια εφημερίδα που κάποτε υποτίθεται ότι ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις έχει την ίδια σημασία με το τι γράφει ένα σκανδαλοθηρικό ταμπλόιντ, ένα αποκαλυπτικό blog ή μια ζουγκλοειδής εκπομπή. Αυτό φάνηκε με τον πιο καθαρό τρόπο με την υπόθεση Βενιζέλου έστω κι αν κάποιοι συνεχίζουν με έπαρση να επιχειρούν να επιβάλουν τις απόψεις τους, θυμίζοντας τους ξεπεσμένους λόρδους της βρετανικής αυτοκρατορίας μετά τον Πόλεμο...
Το επικοινωνιακό τοπίο έχει γίνει ένα τεράστιο μπλέντερ που χωνεύει και μπερδεύει τα πάντα.
Ενα δεύτερο, σημαντικό στοιχείο, είναι ότι ο κόσμος είναι πια ψαγμένος. Λίγο το Ινερνετ, λίγο τα περιθωριακά έντυπα, ο κόσμος ξέρει να μυρίζεται τι κρύβεται πίσω από ένα πρωτοσέλιδο, αν δηλαδή πίσω από τη γραμμή της εφημερίδας κάποιος επιχειρεί να πουλήσει τάπερ ή και (γιατί όχι) μαχητικά αεροσκάφη. Παλιότερα ο μέσος αναγνώστης είχε υποψίες, τώρα πια τη βεβαιότητα πως παίζονται παιχνίδια στην πλάτη των πρωτοσέλιδων τίτλων ορισμένων εφημερίδων.
Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη. Η καφενοποίηση των τηλεοπτικών δελτίων τα στράγγιξε απ’ όση εγκυρότητα και επιρροή είχαν. Αυτό φαίνεται από το κοινό τους και το γεγονός πως κάποια τηλεπριμαντόνα μπορεί να ουρλιάζει κάθε βράδυ για μήνες χωρίς κανείς να συγκινείται, απλά μερικοί δεν αντιστέκονται και φωνάζουν «κλείστο γιατί μας κούρασες». Είναι τόση η υπερβολή, η ακρισία και εκείνο το απελπιστικό ύφος που βομβαρδίζει τον τηλεθεατή κάθε βράδυ, που στο τέλος παρακολουθεί το θέαμα απλά για να γελάει ή για να τσαντίζεται και να έχει κάτι να πει το βράδυ στην παρέα του.
Το κακό είναι πως αυτό το επικοινωνιακό τοπίο βολεύει τη μετριότητα γιατί ασχολείται με τα μικρά και πνίγει τα μεγάλα. Καλλιεργεί μια πολιτική αφασία στη χώρα και μετατρέπει το πολιτικό σκηνικό είτε σε επιθεώρηση είτε σε φτηνή τραγωδία, ανάλογα με την περίσταση. [...]

Apple MacBook Air


Αυτός είναι ο νέος φορητός υπολογιστής της Apple. Έχει πλαίσιο από αλουμίνιο, και πάχος μόλις 4 χιλιοστά στο λεπτότερο σημείο και 19 χιλιοστά στο παχύτερο. Ζυγίζει 1,36 κιλά. Εξοπλίζεται με Intel Core 2 Duo, έχει RAM 2GB. Επίσης η οθόνη του είναι διαστάσεων 13,3 ιντσών και ως σκληρό δίσκο έχει έναν 80GB. Για να μπορέσουν να μικρύνουν τόσο πολύ τις διαστάσεις του, ο MacBook χρησιμοποιεί μόνο μία θύρα USB, μια υποδοχή micro-DVI και μια για έξοδο ήχου ενώ δεν έχει κι ενσωματωμένο οπτικό drive! Τέλος το trackpad είναι multi-touch όμοιο με του iPhone... Το θέλω, το θέλω, το θέλω!

Το ευχαριστήριο

Το post αυτό είναι της "Πεταλούδας" (νέα guest-writer στον Μαγικό Αυλό).
Είδα στον ύπνο μου πως επισκέφθηκα τον Παράδεισο κ ένας άγγελος ανέλαβε να με ξεναγήσει. Περπατούσαμε δίπλα δίπλα σε μια τεράστια αίθουσα γεμάτη με αγγέλους. Ο άγγελος οδηγός μου σταμάτησε μπροστά στον πρώτο σταθμό εργασίας κ είπε: "Αυτό είναι το τμήμα Παραλαβής.Εδώ παραλαμβάνουμε όλες τις αιτήσεις που φθάνουν στον Θεό με τη μορφή προσευχής". Κοίταξα γύρω-γύρω στο χώρο.Έσφυζε από κίνηση με τόσο πολλούς αγγέλους να βγάζουν κ να ταξινομούν αιτήσεις γραμμένες σε ογκώδεις στοίβες από χαρτιά κ σημειώματα,από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Μετά προχωρήσαμε σε ένα μακρύ διάδρομο μέχρι που φτάσαμε στο δεύτερο σταθμό.Ο άγγελος μου είπε:"Αυτό είναι το τμήμα Συσκευασίας κ Παράδοσης.Εδώ οι χαρές κ οι ευχές που έχουν ζητηθεί προωθούνται κ παραδίδονται σ' αυτούς που τις ζήτησαν".Πρόσεξα κ πάλι πόση κίνηση είχε κ εδώ.Αμέτρητοι άγγελοι πηγαινοέρχονταν δουλεύοντας σκληρά, αφού τόσες πολλές επιθυμίες είχαν ζητηθεί κ συσκευάζονταν για να παραδοθούν στη γη.
Τέλος, στην άκρη ενός μακριού διάδρομου σταματήσαμε στην πόρτα ενός πολύ μικρού σταθμού.Προς μεγάλη μου έκπληξη μόνο ένας άγγελος καθόταν εκεί χωρίς να κάνει ουσιαστικά τίποτα. "Αυτό είναι το τμήμα των Ευχαριστιών"μου είπε σιγανά ο φίλος άγγελος μου.'Εδειχνε λίγο ντροπιασμένος."Πως γίνεται αυτό?Δεν υπάρχει δουλειά εδώ?ρώτησα."Είναι λυπηρό"αναστέναξε ο άγγελος."Αφού παραλάβουν τις χαρές τους οι άνθρωποι πολύ λίγοι στέλνουν ευχαριστήρια"."Πως μπορεί κάποιος να ευχαριστήσει τον Θεό για τις ευλογίες που παρέλαβε?"ρώτησα πάλι."Πολύ απλά"απάντησε."Χρειάζεται μόνο να πεις :Ευχαριστώ Θεέ μου!!".
"Αν έχεις τρόφιμα στο ψυγείο σου, ρούχα στην πλάτη σου, μια στέγη πάνω απ' το κεφάλι σου κ ένα μέρος για να κοιμηθείς είσαι πλουσιότερος από το 75% αυτού του κόσμου.Αν έχεις χρήματα στην τράπεζα,στο πορτοφόλι σου κ λίγα κέρματα σ' ένα πιατάκι είσαι στο 8% των ανθρώπων που ευημερούν.Αν ξύπνησες σήμερα το πρωί με περισσότερη υγεία από ότι αρρώστια,είσαι πιο ευλογημένος από όσους δεν θα επιζήσουν καν ως αυτή τη μέρα.Αν ποτέ δε β΄΄ιωσες την εμπειρία του φόβου του πολέμου της μοναξιάς της φυλακής,της αγωνίας του βασανισμού κ της σουβλιάς της πείνας είσαι μπροστά από 700 εκατομ. ανθρώπους αυτής της γης.Αν μπορείς να προσευχηθείς σε ένα ναό χωρίς το φόβο της επίθεσης,της σύλληψης ή της εκτέλεσης θα σε ζηλεύουν σίγουρα περίπου 3δισεκατομ. άνθρωποι στον κόσμο.Αν οι γονείς σου είναι ακόμη ζωντανοί κ είναι ακόμα παντρεμένοι είσαι σπάνιος.Αν μπορείς να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά κ να χαμογελάς δεν είσαι κανόνας είσαι η εξαίρεση για όλους όσους ζουν μέσα στην αμφιβολία κ στην απόγνωση.Κ αν διαβάζεις τώρα αυτό το μήνυμα μόλις έλαβες μια διπλή ευλογία γιατί σου το έδωσε κάποιος που σ'αγαπάει κ γιατί είσαι πιο τυχερός από 2δισεκατομ. ανθρώπους που δεν ξέρουν καν να διαβάζουν."
Κατάλαβα. Και τώρα τι να κάνω?Πως μπορώ να αρχίσω?" "Να πεις καλημέρα"μου χαμογέλασε ο άγγελος μου,"να μετρήσεις τις ευλογίες σου κ να περάσεις αυτό το μήνυμα κ σε άλλους ανθρώπους για να τους θυμίσεις πόσο ευλογημένοι είναι... Και μη ξεχάσεις να στείλεις το ευχαριστήριο σου..."

Εκπτώσεις

Άρχισαν οι εκπτώσεις. Και στα ρούχα και στα παπούτσια και στην ηθική...
(Το διάβασα στο media*)

Μέτρησα

Τις τελευταίες μέρες έχει στοιχειώσει ένα τραγούδι το μυαλό μου και δεν με αφήνει σε ησυχία. Είπα να το μοιραστώ μαζί σας μήπως και "ησυχάσω". Είναι το "Μέτρησα" του Νίκου Ζουδιάρη (έχει γράψει στίχους & μουσική) από το δίσκο του "Poster". Το ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Δεν χορταίνω να το ακούω στο mp3 player μου...

Μέτρησα τις πιο βαθιές μας διαφορές κι ήταν η σχέση μας αυτές χάιδεψέ τες αν τις δεις ποτέ Κι έπειτα το χρόνο μέτρησα να δω αν προλαβαίνω να σου πω Από μένα πόσα δεν μπορώ

Ό,τι κι αν γίνει ένα να λες πως μ' αγαπάς χίλιες φορές πως μ' αγαπάς χίλιες φορές κι εγώ...εσένα Κι αν μείνει τ' όνειρο μισό κι αν το φιλί χαθεί κι αυτό Ένα να λες σαν να'ναι χθες Πως μ' αγαπάς χίλιες φορές...

Έψαξα έτσι ένα ψέμα σου να βρω να μην μπορώ να τ' ανεχθώ και δεν βρήκα ούτε ένα Κι έπειτα μέτρησα πάλι για να δω αν είν' τα λάθη μου εδώ και δεν έλειπε κανένα...

ΥΓ: Δεν θέλω να "ησυχάσω". Ποτέ.

Για να δούμε...

H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται ή όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι;

ΟΣΦΠ - ΠΑΟ 1 - 1

1 - 1 αντί για 1 - 3! Αυτό τα λέει όλα. Σαρωτικός ο ΠΑΟ δεν άφησε τον ΟΣΦΠ να πάρει ανάσα μέσα στο σπίτι του. Κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ανύπαρκτος ο ΟΣΦΠ εκμεταλλεύτηκε μόνο μερικά λάθη του ΠΑΟ για να κάνει λίγες ευκαιρίες. Άτυχο το τριφύλλι έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του καθώς είχε και χαμένο πέναλτι (Παπαδόπουλος).
Το μεγαλύτερο θετικό στοιχείο της σημερινής εμφάνισης είναι ότι έδωσε υποσχέσεις στους οπαδούς για μια καλύτερη συνέχεια. Κορυφαίοι οι Ίβανσιτς, Σιμάο & ο γίγαντας Σαριέγκι (δηλαδή οι "αναγκαστικές" αλλαγές!). Το 80% της σημερινής απόδοσης να έχει ο ΠΑΟ στα επόμενα παιχνίδια θα πάρει το πρωτάθλημα εύκολα.
Καταλήγοντας, κρίμα που δεν πήρε τη νίκη, μπράβο για την απόδοση. Αναμένουμε, με ενδιαφέρον, το επόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων που θα γίνει πάλι στο Καραϊσκάκη την Τετάρτη (16/01/08, 21:30, Alpha) για το θεσμό του κυπέλλου.
(φωτογραφία: Ο Εντόι πανηγυρίζει την επιτυχία του γκολ "λέγοντας" στους οπαδούς του ΟΣΦΠ να κάνουν ησυχία. Χεχεχε!)

ΟΣΦΠ - ΠΑΟ: Pre game post

Οριστικά χωρίς Μάτος & Μόρρις ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει απόψε στις 7:00 (ΝΕΤ) τον ΟΣΦΠ στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Από την πλευρά τους οι ερυθρόλευκοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Λεντέσμα & Στολτίδη. Σημαντικές οι απουσίες για τις άμυνες και των δύο ομάδων. Την ιστορία όμως την γράφουν οι παρόντες κι όχι αυτοί που απουσιάζουν. Τις θέσεις των Μάτος & Μόρρις θα πάρουν αντοίστιχα οι Σιμάο & Σαριέγκι ενώ αυτές των Λεντέσμα & Στολτίδη οι Μενδρινός & Κατσικογιάννης. Βέβαια μπορεί να έχουμε κι εκπλήξεις (το συνηθίζει ο Πεσέιρο).
Ο ΠΑΟ, εκτιμώ, θα παίξει με σύστημα 4-4-2, με τερματοφύλακα τον Μάλαρτζ και:
 • Άμυνα: Νίλσον, Γκούμα, Σαριέγκι, Σέριτς
 • Κέντρο: Τζιόλη, Σιμάο, Καραγκούνη, Ίβανσιτς
 • Επίθεση: Σαλπιγγίδη, Εντόι
Είναι ίσως η καλύτερη δυνατή ενδεκάδα αν και με προβληματίζει η αλλαγή του Παπαδόπουλου με τον Εντόι στην επίθεση. Ο Έλληνας επιθετικός είναι έμπειρος στα ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων και πιθανώς να βοηθούσε περισσότερο αν ξεκινούσε βασικός.
Αυτά τα ματς είναι όμως πιο πολύ παιχνίδια ψυχολογίας και πάθους για τη νίκη, έτσι κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Ωστόσο, κρίνοντας από την εικόνα των δύο ομάδων ως τώρα, πιο πιθανό αποτέλεσμα φαντάζει το Χ. Στη συνέχεια έχει ένα προβάδισμα η νίκη του ΟΣΦΠ -κυρίως λόγω έδρας- κι ακολουθεί με τις λιγότερες πιθανότητες η νίκη του ΠΑΟ.
Σπουδαίο παιχνίδι δεν θα δούμε. Έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που το ντέρμπι ήταν διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Θα είναι ένα παιχνίδι τακτικής & υπομονής όπου οι ατομικές ενέργειες (αν υπάρξουν) των παικτών θα κάνουν τη διαφορά. Επειδή όμως η μπάλα δεν είναι μόνο στατιστική & μελέτη των ματς του παρελθόντος, πιστεύω ότι το τριφύλλι θα κάνει την έκπληξη όπως και πέρσι που το είχαμε ξεγραμένο και νίκησε μέσα-έξω τους γαύρους. Με άλλα λόγια: ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΠΑΝΑΘΑ!

Η γυναίκα που διάβαζε ποιήματα

Η γυναίκα που διάβαζε ποιήματα
στεκότανε κοντά στη φωτιά
και δυο μαύρα πουλιά της φέρναν μηνύματα
από μια αγάπη παλιά: "ποτέ πια"!

Η γυναίκα που μιλούσε στα κύματα
χόρευε σε μια ακρογιαλιά
ένα βαλς μανιασμένο με λυτά τα μαλλιά
και προχώρησε στα βαθιά.

Η γυναίκα που έσκαβε μνήματα
και δεν είχε μιλιά
κοιτούσε τον θάνατο σαν μια αγάπη παλιά
και ψιθύριζε με μάτια σβηστά.

Για όλα αυτά που ζήσαμε, μόνοι με τους μόνους
μοιράζοντας τους πόνους.
Τις ώρες που δακρύσαμε, μόνοι με τους μόνους
μοιράζοντας τους πόνους.

(στίχοι: Διάφανα Κρίνα)

Ο Χριστός φέτος γεννήθηκε στη γέφυρα

Διάβασα σήμερα ένα πολύ καλό άρθρο του Νίκου Γ. Ξυδάκη στο site της Καθημερινής σχετικά με μια επιστολή που έστειλαν οι ιερείς της Άρτας όπου αναφέρονται στους μετανάστες που έμεναν σε ένα πτηνοτροφείο και παραλίγο να καούν την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν εμείς διασκεδάζαμε στα ρεβεγιόν. Αναδημοσιεύω μέρος του άρθρου:

«Ο Χριστός φέτος γεννήθηκε στη γέφυρα» – έτσι τιτλοφόρησαν την ανοιχτή επιστολή προς τη χριστιανική κοινότητα της Αρτας οι ιερείς, μετά την παρ’ ολίγον τραγωδία σε εγκαταλειμμένο πτηνοτροφείο, όταν παραμονές Χριστουγέννων 120 Ρουμάνοι εργάτες που ζούσαν εκεί σε άθλιες συνθήκες κινδύνεψαν να καούν ζωντανοί.
«Ποιο χριστιανικό έθνος και ποια ορθόδοξη Ελλάδα;» αναρωτιούνται. «Αρκεί να είσαι λίγο τσακάλι και έχεις όλο τον κόσμο στα πόδια σου. Τέτοια τσακάλια εκμεταλλεύονται την ανάγκη αυτών των ταλαίπωρων...». Η σκληρή διαπίστωση των ιερέων βλασταίνει στη σκληρή πραγματικότητα, στην αναλγησία και την υποκρισία της κοινωνίας των πρώην φτωχών, των νυν χορτάτων, των αυτάρεσκων Ελληναράδων, των ζηλωτών κερδοσκόπων, των αναιδών χλιδομεσαίων.
Εχει πολλαπλή αξία η φωνή των ιερέων. Οχι μόνο διότι επιχειρούν μια οδυνηρή ανανοηματοδότηση της εκκλησίας, του γεγονότος της εκκλησίας, του γεγονότος της κοινοτικής ζωής και της εν κοινωνία αλληλεγγύης, μια επαναφορά στις ρίζες της ανθρώπινης συνθήκης εντέλει, αλλά και διότι τολμούν να τα βάλουν με τους ενορίτες τους, με το ποίμνιο, χωρίς να χαϊδεύουν αυτιά, χωρίς να κολακεύουν τον λαό. Δεν μιλούν στον λαό, μιλούν στους ανθρώπους, στα πρόσωπα, σε όσους μπορούν ακόμη να νιώσουν το βάρος της δικής τους ευθύνης.

Το πλήρες άρθρο μπορείτε να διαβάσετε εδώ και μετά να ασχοληθείτε με τα porno της ΝΔ, τα κουτσομπολιά, τη μπάλα, τα gadget, τα αυτοκίνητα, τις λαμογιές, τον μικρόκοσμό σας. Δεν βγάζω τον εαυτούλη μου απ' έξω, κι εγώ το ίδιο θα κάνω. Επιπλέον θα νιώθω ότι έχω κάνω και το "χρέος" μου επειδή απλώς το δημοσίευσα στο blog. Χμ...

Ηττημένος

Ηττημένος είναι μόνο αυτός που δεν αγωνίστηκε όσο μπορούσε.
(Ο Καιρός)

Πρωινός ουρανός

Πηδώντας πάνω από τα κάγκελα πήγε και κάθισε μόνος του στην άκρη του μπαλκονιού. Ήταν κάτι που το συνήθιζε τον τελευταίο καιρό. Κοίταξε βαριεστημένα τη γκρίζα πόλη που απλωνόταν στα πόδια του. Ξαφνικά ένας ρυθμός καρφώθηκε στο μυαλό του και δεν άργησε να θυμηθεί και τον στίχο του συγκεκριμένου τραγουδιού. "It's the first day of the rest of your life..." Το είχε ακούσει στο αυτοκίνητο σήμερα το πρωί. Άρχισε, τότε, να προσέχει κάτι άλλο πέρα από τη πόλη. Ήταν τα χρώματα του πρωινού ουρανού. Όλα πια απέκτησαν ένα διαφορετικό νόημα. Χαμογέλασε...
(εικόνα: "Seeing the world" του Natiq Agayev)

Ακυρώθηκε το Rally Dakar 2008!

Η A.S.O., διοργανώτρια αρχή του Rally Lisboa-Dakar 2008, ανακοίνωσε το πρωί της 4ης Ιανουαρίου την αναβολή του αγώνα, εξαιτίας των συνεχών απειλών τρομοκρατικών ενεργειών, από ακραίες ισλαμικές οργανώσεις. Το rally αναβάλλεται για πρώτη φορά από το 1979 όταν και πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας. Η ανακοίνωση ήρθε δύο ημέρες μετά την προειδοποίηση της Γαλλικής κυβέρνησης προς του Γάλλους πολίτες να αποφύγουν ταξίδια στη Μαυριτανία, εκεί όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθούν 8 ειδικές διαδρομές. Στις 24 Δεκεμβρίου ένοπλοι, οι οποίοι ανήκαν στην Αλ Κάιντα όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της Μαυριτανίας, σκότωσαν τέσσερις Γάλλους τουρίστες και διέφυγαν.

(πηγές: www.mototriti.gr, www.pathfinder.gr)

Η Επετειακή φανέλα του ΠΑΟ

Καλαίσθητη είναι η νέα φανέλα του ΠΑΟ για τα 100 χρόνια της ιστορίας του. Τη βρίσκω όμορφη κυρίως λόγο του χρώματος. Η επιστροφή στο παραδοσιακό σκούρο πράσινο από το ξενέρωτο κυπαρισσί των τελευταίων ετών ήταν μια σωστή κίνηση. Ελπίζω κι οι επόμενες εμφανίσεις να έχουν αυτό το χρώμα. Επιπλέον μου άρεσε γιατί είναι απλή κι απουσιάζουν σχέδια, ρίγες κι επιπλέον χρώματα. Η σχεδίαση στηρίζεται στις παλιές ιστορικές φανέλες του τριφυλλιού σύμφωνα με την addidas.
Κατά τα άλλα πολύ κακός ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τη Καλαμαριά, έκανε μια αγχωτική νίκη. Οι πράσινοι λυτρώθηκαν στο 91' με το εύστοχο πέναλτι του Σαλπιγγίδη το οποίο κέρδισε ο Καραγκούνης. Η Καλαμαριά δικαιούται να διαμαρτύρεται πως ο καταλογισμός του πέναλτι ήταν αυστηρός. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν πέναλτι αλλά η κρίση μου δεν μπορεί να είναι αντικειμενική οπότε γίνεται δεκτή κάθε άλλη άποψη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν απαράδεκτη. Σε όλο το παιχνίδι έκανε μόνο δύο σουτ! Έπαιξε έντονα αμυντικά με ένα παθητικό τρόπο καταστρέφοντας κάθε προσπάθεια του ΠΑΟ για δημιουργικό ποδόσφαιρο.
Επόμενη αγωνιστική Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (13/01/08, 19:00, ΝΕΤ). Ένα ντέρμπι που ο ΠΑΟ πρέπει να κερδίσει για να περάσει μόνος πρώτος στη βαθμολογία. Μείνετε συντονισμένοι στον Μαγικό Αυλό για pre game post και κριτική του κρίσιμου παιχνιδιού.

Καφενείον η Ελλάς

Σκεπτόμενος μερικές από τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών όπως:
 • Αυτοκτονία Ζαχόπουλου για ερωτικά αλλά κυρίως οικονομικά σκάνδαλα.
 • Ανασφάλιστοι εργάτες δουλεύουν για τον υπουργό ασφάλισης.
 • Αστυνομικοί & πολιτικοί τ' αρπάζουν για να προστατεύουν το "κράτος" των Ζωνιανών
 • Ζωνιανά & η αμαύρωση μια ολόκληρης κουλτούρας.
 • Τα δελτία ειδήσεων, την εβδομάδα που μας πέρασε, ασχολήθηκαν 37 λεπτά ανά δελτίο για Ζαχόπουλο & 2,3 λεπτά για τον θάνατο της Μπ. Μπούτο. (πηγή: Σκάι)
 • Εκλογές που έγιναν μόνο και μόνο επειδή ήταν ευκαιρία της κυβέρνησης να τις ξανακερδίσει, δηλαδή ευτελισμός ενός πολιτεύματος που θέλει να λέγεται δημοκρατικό.
 • Εκλογές ΠΑΣΟΚ (χωρίς σχόλια).
 • Φωτιές ή ο βασιλιάς (=οργανωμένη πολιτεία) είναι γυμνός & σάπιος (αποχαρακτηρισμοί δασών - αυθαίρετα υπουργών).
 • Δολοφονία οπαδού του ΠΑΟ. Συνελήφθησαν δεκάδες, ακόμη(;) όμως η περήφανη Ελληνική Αστυνομία ψάχνει τον υπεύθυνο του φόνου.
 • Παρά την αυτοκτονία στελέχους της & εμπλοκή της στις παρακολουθήσεις υπουργών, η Vodafone όχι μόνο δεν είχε καμία επίπτωση αλλά βραβεύτηκε κι ως καλύτερη εταιρεία.
 • Ο δήμος Αθηνών πλήρωσε περίπου €1.000.000 για τη δημιουργία του site του το οποίο στηρίζετε σε μια δωρεάν πλατφόρμα! Περισσότερες πληροφορίες στο blog της Magica.
Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν είμαστε απλώς ένα καφενείο αλλά έχουμε εξελιχθεί σε κάτι άλλο... Η φωτογραφία είναι από το blog του kaltsovrako.

Superleague & θέαμα

Ποιος μπορεί να κατηγορήσει τον κάμεραμαν της ΝΕΤ που έγειρε και τον πήρε λίγο; Η φωτογραφία είναι μάλιστα από πρόσφατο ντέρμπι στο οποίο η δημόσια τηλεόραση έκανε πάλι τις άνευ ουσίας συνδέσεις-μαραθώνιους αρκετές ώρες πριν και μετά το παιχνίδι. Δεν άντεξε ο άνθρωπος... Και ποιος αντέχει άραγε να βλέπει παιχνίδια της Superleague; Όσα ματς βλέπουμε είναι επειδή είμαστε οπαδοί μιας ομάδας κι όχι γιατί μας αρέσει το ποδόσφαιρο. Ίσως τελικά να έχουμε το ποδόσφαιρο που μας αξίζει. Ίσως όταν αποκτήσουμε αθλητική παιδεία και πάψουμε να είμαστε κάφροι να βελτιωθεί και το επίπεδο των ομάδων, των δημοσιογράφων, των προέδρων κτλ. Ή μήπως ισχύει το αντίστροφο; Δηλαδή πρέπει να ανεβεί το επίπεδο του ποδοσφαίρου κι αυτών που ασχολούνται και ζουν από αυτό για να αποκτήσει ο Έλληνας αθλητική παιδεία; Φαύλος κύκλος!
ΥΓ: Αυτό το έκτρωμα που λέγεται Αθλητική Κυριακή μπορεί κάποιος να το σταματήσει; Θα προσφέρει ύψιστη υπηρεσία στη ανθρωπότητα αν το καταφέρει και θα τον μνημονεύουν για αιώνες...

Honda CBF 600S (2008)

Η κατηγορία των γυμνών & ημίγυμνων all rounder μοτοσυκλετών είναι μια από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες σε όλον τον κόσμο και στη χώρα μας κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Μετά το ριζικά ανανεωμένο και άκρως επιθετικό CB 600F Hornet, η Big H θέλησε να αναβαθμίσει και το CBF 600, ακολουθώντας την ίδια επιτυχημένη συνταγή. To νέο Honda CBF 600S θα διαθέτει (επιτελους) ψεκασμό! Για την ακρίβεια θα φοράει πλέον τον κινητήρα του νέου CBR 600 RR, με λιγότερα, όμως, άλογα (φημολογείται ότι θα είναι 77,5) προς όφελος της φιλικότητας. Το πλαίσιο θα είναι νέο και κατασκευασμένο από αλουμίνιο (aluminum mono backbone frame). Επίσης θα υπάρχει ABS με CBS σε τριπίστονες δαγκάνες μπροστά. Παράλληλα φεύγει από το καντράν η ένδειξη θερμοκρασίας και μπαίνει ένδειξη βενζίνης (τραγικό που το προηγούμενο μοντέλο δεν είχε δείκτη βενζίνης). Η εξωτερική εμφάνιση παραμένει ουσιαστικά αναλλοίωτη διατηρώντας την κλασσική -για κάποιους συντηρητική- γραμμή του μοντέλου που αντικαθιστά. Μένει να δούμε τα πρώτα τεστ στο δρόμο της νέας μοτοσυκλέτας καθώς κι την ανακοίνωση της τιμής απόκτησης της. Μέχρι τότε αδιαμφισβήτητος νικητής της κατηγορίας παραμένει το Suzuki GSF 650S.

SMS υπερβολές

H Cosmote ανακοίνωσε ότι στο διάστημα από 24 Δεκεμβρίου, έως και την πρώτη Ιανουαρίου εστάλησαν περίπου 87 εκατομμύρια γραπτά μηνύματα, αυξημένα κατά 30% σε σχέση με πέρυσι. Στο ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν από το δίκτυό της 390 εκατ. κλήσεις, ενώ διεκπεραιώθηκαν 474 εκατ. λεπτά ομιλίας, 40% περισσότερα από πέρυσι.
Στη Vodafone, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας, στο διάστημα από 24 Δεκεμβρίου, έως και την πρώτη Ιανουαρίου εστάλησαν περίπου 87 εκατομμύρια μηνύματα, παρουσιάζοντας αύξηση 5% σε σχέση με πέρυσι, ενώ μονάχα την πρώτη ώρα του 2008 πραγματοποιήθηκαν 4,5 εκατομμύρια κλήσεις φωνής.
Στη Wind εστάλησαν 81,6 εκατομμύρια γραπτά μηνύματα, αυξημένα, σύμφωνα με την εταιρία, κατά 79% σε σχέση με πέρυσι. Την ημέρα της πρωτοχρονιάς εστάλησαν 17,56 εκατομμύρια μηνύματα. Επίσης στις 3 πρώτες ώρες του νέου έτους πραγματοποιήθηκαν από το δίκτυό της 4,2 εκατομμύρια κλήσεις φωνής.
(πηγή: Pathfinder, ΑΠΕ)

Νέος χρόνος

Ο χρόνος επηρεάζει με πολλούς τρόπους τον άνθρωπο αλλά φοβάται μόνο ένα πράγμα. Δεν τολμάει ν' αγγίξει την αγάπη που είναι απλή κι αληθινή. Την κάνει ν' ανθίζει περισσότερο όχι λιγότερο...
(Prem Rawat)